Njemačka:

Od rujna u ponudi i treća doza cjepiva

03.08.2021.
u 13:47

Njemačka će od rujna početi nuditi treću dozu vakcine protiv virusa korona i olakšaće postupak da osobe od 12 do 17 godina prime cjepivo, priopćenoje danas iz Ministarstva zdravlja.

Njemački ministar zdrvtsva Jens Spahn i njegove kolege iz 16 pokrajina usuglasili su se danas da bi starije osobe i ugrožene grupe trebale da prime treću dozu cjepiva usljed zabrinutosti zbog smanjenog odgovora imunološkog sustava kod određenih starosnih grupa.

“Mobilni timovi za cijepljenje trebaju biti poslati u domove za stare kako bi štićenicima ponudili doze Pfizer ili Moderne bez obzira koje su cjepivo ranije primili”, navodi su preporuci.

Korak dalje

Liječnici će, takođe, moći dati treću dozu osobama sa slabijim imunitetom.

Dodatna doza bit će ponuđena svakome ko je dobio dvije doze Astra Zenece ili jednu dozu Johnson & Johnson.

Ministri su se usuglasili da će vakcina biti dostupnija za osobe starije od 12 godina, što je korak dalje od preporuke Savjetodavnog tima za cjepiva.

Trenutna preporuka ovog tima je da se cjepiva protiv virusa korona trebaju dati osobama od 12 do 17 godina ako imaju probleme sa zdravljem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije