LASTVA – STOLAC:

Osmo godišnje okupljanje Raguža

12.06.2017.
u 16:15

“Ja te rode s Lastve zovem” prvi je stih himne Raguža koji su, koliko je poznato nastanjeni u oko 30-ak zemalja svijeta. Najstarije groblje Raguža u Lastvi (Gornje Hrasno) polazište je i sjecište svih Raguža svijeta. S ponosom se vraćaju svojim korijenima, diče svojim precima: Ragužima i Ragužušama koji dođoše iz drugih plemena i Ragužima podariše obilje života, piše Stolac.co. 

Na početku službenog programa na Lastvi sve nazočne prigodnim je riječima pozdravio dr Kazimir Raguž, predsjednik Udruge “Raguži 1610”. Učinili su to na pomalo dirljiv način i sljedeći govornici Tomislav Raguž iz Zagreba i Stojan Raguž iz Slavonske Požege.

Misno slavlje pred novosagrađenom kapelom na Lastvi predslavio je don Antun Pavlović župnik Hrasna i upravitelj Gospina Svetišta.

U popodnevnim satima okupili su se i lijepo družili Raguži u stolačkom restoranu Sampjero.

Osobni dojam autora: Uistinu nam je bilo drago vidjeti brojne likove Raguža iz svih dijelova BiH, RH i ostalih dijelova svijeta, a konačno smo vidjeli i Antu Raguža iz Kenije, podrijetlom iz stolačkog, sada pustog sela Cerevo. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije