sastanak

Pendeš primila veleposlanika Republike Mađarske u BiH Krisztiána Pósa

12.11.2018.
u 13:51

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš sa suradnicima primila je danas u nastupni posjet novoimenovanog veleposlanika Republike Mađarske u BiH Krisztiána Pósa s kojim je razgovarala o suradnji u oblasti obrane, te o trenutačnim aktivnostima u Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH. 

Pendeš je zaželjela dobrodošlicu novoimenovanom veleposlaniku Republike Mađarske u BiH te mu zaželjela uspješan mandat u BiH. Također, Pendeš je zahvalila i na potpori koju Republika Mađarska iskazuje Bosni i Hercegovini na euroatlantskom putu.

Pendeš je informirala veleposlanika o procesu euroatlantskih integracija Bosne i Hercegovine, posebice o procesu pristupa Akcijskom plana za članstvo u NATO (MAP), čijom bi aktivacijom započela implementacija usvojenog dokumenta Pregled obrane.

Također, istaknula je važnost mira, stabilnosti i sigurnosti, kako na zapadnom Balkanu tako i u svijetu, gdje BiH daje svoj doprinos kroz sudjelovanje u mirovnim misijama. Pendeš je istaknula i dobru dosadašnju suradnju s Republikom Mađarskom te izrazila očekivanja za nastavkom iste.

Veleposlanik Republike Mađarske Krisztián Pósa zahvalio se Pendeš na prijamu, te istaknuo dosadašnju dobru bilateralnu suradnju s BiH. Također, izrazio je želju za proširenjem iste, te istaknuo da  Republika Mađarska snažno podupire BiH na njezinom euroatlanskom putu.

Pored Pósa, sastanku je nazočio i vojni izaslanik Mađarske u BiH brigadir Laslo Hajas, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije