međunarodno savjetovanje

Pravni stručnjaci o aktualnostima građanskog i trgovačkog zakonodavstva i pravne prakse

09.06.2017.
u 11:11

Petnaesto međunarodno savjetovanje "Aktualnosti građanskog i trgovačkog zakonodavstva i pravne prakse" počet će u petak, 16. lipnja 2017. u Neumu. Savjetovanje završava u nedjelju, 18.lipnja, a ove godine se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine.

U cilju pružanja pregleda postojećeg nacionalnog i europskog građanskog i trgovačkog zakonodavstva i ustanovljene sudske prakse i pravne teorije, te poticanja rasprave akademske i stručne zajednice o brojnim spornim pravnim pitanjima i problemima, kao i poticanja pojačane suradnje pravnih stručnjaka iz različitih država, Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru već petnaestu godinu za redom organizira Međunarodno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti građanskog i trgovačkog zakonodavstva i pravne prakse".

Neprestane promjene u području građanskog i trgovačkog zakonodavstva i pravne prakse u Bosni i Hercegovini i njenom okruženju stvaraju brojne probleme i nejasnoće u primjeni propisa u praktičnom životu.

"U Bosni i Hercegovini je u tijeku donošenje ili je doneseno više značajnih zakona iz područja građanskog i trgovačkog prava, koji su od presudne važnosti za uspostavu pravne države i usuglašavanje bh. propisa s propisima Europske unije. Zato smo smatrali da je nužno organizirati savjetovanje koje bi bilo od velike koristi pravnicima koji trebaju u praksi
primjenjivati te, za njih nove, propise." – poručeno je iz Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. 

U tom smislu na Savjetovanju će sudjelovati, kao referenti, uvaženi pravni stručnjaci iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije, suci najviših sudova u Bosni i Hercegovini, tužitelji, djelatnici ministarstva pravde, ali i profesori pravnih i ekonomskih fakulteta koji će s tim propisima upoznavati studente. 

U okviru Savjetovanja bit će organizirana 3 okrugla stola:

- Efikasnost mehanizama zaštite u slučaju diskriminacije (suorganizatori su: Deutsche Gesellscaft fur Internationale Zusammenarbeit ( GIZ) GmbH, Otvoreni reionalni fond za jugoističnu Europu-pravna reforma, te Ombdusman za ljudska prava Bosne i Hercegovine)

- Ustroj i rad arbitraže vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine (suorganizator Vanjskotrgovačka komora Bosne i Hercegovine)

- Pravne i srodne biblioteke; posrednici znanstvenih i stručnih informacija (suorganizator. Društvo bibliotekara pravnih i srodnih biblioteka Jugoistočne Europe). 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije