Dogovor HDZ-a i Osmorke

Predsjednici FBiH danas se dostavljaju imena ministara za novu Vladu FBiH

Lidija Bradara
Foto: Fena
28.03.2023.
u 08:49

Na nedavnom sastanku predstavnika HDZ-a BiH i „Osmorke“ dogovorena je podjela ministarstava u novoj federalnoj vladi

Predsjednici Federacije Bosne i Hercegovine Lidiji Bradari danas bi trebala biti dostavljena imena novih ministara u Vladi FBiH, nakon što su koalicijski partneri u Federaciji BiH, stranke HDZ-a BiH i Osmorke i prošli tjedan potpisali dva sporazuma.

Nakon što stranke Bradari dostave imena, ona bi imenovanje trebala dostaviti potpredsjednicima Federacije BiH Igoru Stojanoviću i Refiku Lendi.

Koalicijskii partneri vjeruju da bi se sjednica Zastupničkog doma FBiH na kojoj bi se imenovala nova Vlada mogla održati 6. travnja.

Podsjetimo, na sastanku predstavnika HDZ-a BiH i „Osmorke“ dogovorena je podjela ministarstava u novoj federalnoj vladi, a HDZ-u BiH bi trebala pripasti ministarstva financija, pravde, prometa, zdravstva, prostornog uređenja i kulture. Radi se o resorima koje je HDZ BiH držao i u prethodnom mandatu.

- Do 28. ožujka koalicijski partneri trebaju dati imena da bi predsjednica Federacije, sukladno Ustavu, izvršila imenovanje Vlade FBIH i uputila svojim potpredsjednicima odluku na potvrđivanje te kako bi se mogla zakazati sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH da se imenuje Vlada FBiH u predviđenom ustavnom roku, a on je 6. travnja - najavio je tada Lider HDZ-a BiH Dragan Čović.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?