općina Posušje

Prijave u Posušju za upis u 1. razred osnovne škole od 1. do 10. travnja

Posušje
28.03.2019.
u 11:14

Služba za opću upravu i društvene djelatnosti općine Posušje obavlja popis djece s područja cijele općine za upis u 1. razred osnovne škole u školskoj 2019./2020. godini. Kako su objavili iz Općine Posušje, prijave za popis vršit će se u zgradi Općine u uredu broj 10 i trajat će od 1. do 10. travnja tekuće godine u vremenu od 11 do 14 sati.

U popis se obvezno prijavljuju djeca koja do 31. kolovoza 2019. godine navršavaju šest godina života. Prigodom prijave roditelj je obvezan za dijete dostaviti rodni list. Sukladno važećem Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj školi, roditelj odnosno skrbnik koji bez opravdanog razloga ne upiše dijete u školu, kaznit će se novčanom kaznom. Za dijete koje navršava šest godina života od 1. rujna do 31. prosinca 2019. godine, roditelj odnosno staratelj može podnijeti zahtjev da se dijete uvrsti u popis. Iz iz Općine Vitez obavijestili su roditelje djece dorasle za upis u prvi razred devetogodišnjeg obrazovanja da se pregledi djece, koji su počeli 25. ožujka, obavljaju do 25. travnja tekuće godine u Domu zdravlja Vitez na Odjelu pedijatrije kod dr. Pamele Kapetanović-Goluža. O datumu upisa u školama roditelji će biti obaviješteni iz škola. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?