gospić

​Prvo 'gay vjenčanje' zatvorenika u Gospiću

zatovr
24.09.2016.
u 12:28

U Gospiću se dogodio prvi slučaj sklapanja životnog partnerstva dvaju muškaraca. Jedan je Erik Rubinić, a drugi je Mate Njegovan. Radi se naime o dvojici štićenika Zatvorskog sustava RH što će također biti opisano kao prvi takav slučaj, javlja Lika online.

Iz službenih izvora nisu o ovome mogli dobiti nikakve informacije ali su privatnim kanalima uspjeli doznati nekoliko zanimljivih detalja.

Danas u poslijepodnevnim satima vozilo za prijevoz osoba lišenih slobode zaustavilo se ispred zgrade Gradske uprave gdje se nalazi Matični ured. Iz kombija su u pratnji službenih stražara izašla dvojica muškaraca u lisicama. Na ceremoniji su mogli biti samo kumovi i stražari.

Mladenci neće biti u istoj kaznionici

Sklapanje životnog partnerstva se naime kako piše Lika online trebalo dogoditi i prije, ali mladenci nisu mogli pronaći kumove. 

Matičarka je profesionalno obavila svoj posao kao i stražari. Ipak, kako strogi zatvorski sustav ne predviđa bračnim partnerima boravak u istoj kaznionici, jedan od mladenaca bit će prebačen u drugi zatvor 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?