svečana sjednica Općinskog vijeća

Raditi, surađivati i razvijati svoje Posušje na dobrobit njegovih žitelja

11.08.2016.
u 10:00

Svečana sjednice Općinskog vijeća Posušje u povodu Dana općine i blagdana Velike Gospe, zaštitnice župe, održana je jučer. Nakon molitve župnika i dekana fra Mladena Vukšića, položeni su vijenci Općine i udruga proisteklih ih Domovinskog rata te drugih na Trgu branitelja za poginule i umrle branitelje. Svečana sjednica je započela “Lijepom našom” te minutom šutnje za poginule i umrle branitelje.

Svečana sjednica

Prezentiran je videozapis o brojnim akcijama u Posušju. Goste i uzvanike u kinodvorani pozdravio je predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar te govorio o njegovu radu u proteklih godinu dana.

- Općinsko je vijeće u protekloj godini odradilo deset radnih sjednica, obrađeno je 137 predmeta, 13 rješenja, 73 odluke i druge. Za 2016. godinu u prvih šest mjeseci ostvareno je 60 posto plana, istaknuo je, među ostalim, predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar. Svoje izvješće, nakon pozdrava gostima, podnio je i načelnik Branko Bago. Istaknuo je dobru suradnju i napredak u sportu, kulturi, zdravstvu te gospodarskom razvitku.

- Posebno želim istaknuti posuško gospodarstvo, a podaci potvrđuju kako se može raditi i dobro poslovati i u Posušju. I rukovodstvo Općine uložilo je mnogo truda u posljednjih nekoliko godina u suradnji s poduzetnicima. Ustrajno radimo na poboljšanju infrastrukture. Jedinica za razvoj brižno radi na pripremama dokumentacije radi privlačenja raznih projekata nužno potrebnih Posušju, naglasio je u širem predstavljanju brojnih akcija načelnik Bago.

Među velikim brojem gostiju, prigodnim riječima i čestitkama obratio se i Bariša Čolak, zamjenik predsjednika Hrvatskog narodnog sabora.

- S obzirom na okolnost, želim ovom prigodom zahvaliti općinskim vlastima na istaknutim dostignućima i poželjeti još veće uspjehe. Imate pravo tražiti potpore za razvitak s viših razina.

Dodjela općinskih priznanja

Javno priznanje Zlatna plaketa “Grb općine Posušje” dodijeljeno je don Anti Ivančiću, župniku posuškog Zagorja. Don Ante je od 1995. godine u toj župi radom i životnim stavom oduševio svoje župljane, kao i svugdje gdje je djelovao kao svećenik. Zlatna plaketa dodijeljena je i tvrtki Miviko.

Tvrtka je stalno rasla. U 2011. imala je tek šest zaposlenih, a trenutačno u njoj rade čak 83 radnika. Javno priznaje posthumno je dodijeljeno Stanku Kovaču, rođenom 1970. u Australiji. Treći je sin Jerka Kovača. Kao pučkoškolac učlanio se u Hrvatsku mladež, kasnije preimenovanu u Hrvatsku uzdanicu. Posebno se angažirao oko podizanja spomenika pripadnicima skupine Feniks. Zahvalnicu je primio s posebnim emocijama otac mu Jerko. Zahvalnica je pripala i Peri Crnogorcu, novinaru Radio Posušja i višegodišnjem dopisniku Večernjeg lista. Pisao je i još uvijek piše iz svoga kraja za opći razvitak. Zahvalnica Općine pripala je i Gimnaziji “Fra Grga Martić”. Ta ustanova radi pola stoljeća. Zapošljava 45 djelatnika s 350 učenika. Mijenjala je ime, a od 1990. nosi naziv posuškog velikana fra Grge Martića. Priznanje je uručeno ravnatelju Anti Jukiću. Svečani skup uljepšali su i razveselili mladi posuški glazbenici. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije