Od 11 izaslanika 7 glasovalo ZA

Radončić više nije ministar sigurnosti BiH

Fahrudin Radončić
Foto: Zvonimir Coric/PIXSELL
29.04.2014.
u 09:04

Iz Federacije BiH četiri su glasala „za“, dva protiv i jedan je bio suzdržan, a iz RS-a tri su bila „za“ i jedan suzdržan

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici usvojio Inicijativu za rekonstrukciju Vijeća ministara BiH smjenom ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića.

Od prisutnih 11 zastupnika, za predloženu inicijativu je glasalo sedam, dva su bila protiv, a dva suzdržana. Iz Federacije BiH četiri su glasala „za“, dva protiv i jedan je bio suzdržan, a iz RS-a tri  su bila „za“ i jedan suzdržan. 

Inicijativu su podnijeli zastupnici iz Kluba bošnjačkog naroda: Halid Genjac, Sulejman Tihić i Nermina Kapetanović.

SDA je pokrenula inicijativu za smjenu ministra Radončića nakon protesta građana 7. veljače u Sarajevu kada je, između ostalog, gorjela i zgrada Predsjedništva BiH.

Kako se navodi u inicijativi za smjenu, "tog dana je sigurnosna situacija u BiH bila značajno narušena i zbog toga ministar sigurnosti treba da odstupi s dužnosti iz moralnih razloga". Dodaje se da "ministar sigurnosti nije poduzeo radnje iz svoje nadležnosti kako bi se zaštitila osobna i imovinska sigurnost građana i državna imovina".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije