Gradonačelnik Miro Kraljević o projektima

Radovi na prečistaču otpadnih voda u završnoj fazi, cilj urediti središte Š. Brijega

30.10.2021.
u 15:54

Široki Brijeg prepoznatljiv je i kao grad sporta, a višegodišnja ulaganja u sportske objekte i infrastrukturu rezultirala su brojnim klubovima i značajnim sportskim uspjesima. - Svi sportski klubovi imat će potporu Grada. Nastavljamo s financijskom potporom kao i dosad. Brojnost i raznolikost sportskih kolektiva te infrastruktura na kojoj mogu zavidjeti i puno veće sportske sredine ključni su elementi koji nam daju nadu u bogatu sportsku budućnost. A dužnost je svih nas podržavati sport jer ono što su klubovi i pojedinci učinili za promociju grada i emocije koje su izazvali nemjerljivi su.

Građevinski radovi na prečistaču otpadnih voda u Širokom Brijegu u završnoj su fazi, očekuje se montiranje opreme, a ukupna vrijednost projekta iznosi 2,705.172 eura bez PDV-a, kazao je Feni širokobriješki gradonačelnik Miro Kraljević, najavivši završetak projekta u 2022. godini. Podsjetio je kako je nakon složene procedure ugovor za izgradnju prečistača između Grada Širokog Brijega i izvođača radova, odnosno JVCA KTM-Brina d.o.o. Posušje i Biogest Internationala GmbH Dresden i EPTISA Servicios de Ingenieria (Španjolska) u konzorciju s Intergom d.o.o. (BiH) i Enovom d.o.o. (BiH), koji će obavljati nadzor, potpisan početkom 2019. Ugovor obuhvaća projektiranje, izvođenje i probni rad. Financira se kreditnim i grant sredstvima. Kapacitet prečistača u prvoj fazi bit će 10.000 ES (ekvivalent stanovnika), u drugoj 15.000 ES. Trenutačno radovi teku planiranom dinamikom.

Rekonstrukcija cesta

- Ovaj vrlo vrijedan i kapitalni projekt za naš grad trebao bi biti završen tijekom 2022. godine - kazao je Kraljević. Osvrnuo se i na druge infrastrukturne projekte na području Grada Širokog Brijega, ustvrdivši kako su im prioriteti rekonstrukcija cesta te izgradnja vodovoda u mjesnim zajednicama. - Dobar dio proračunskih sredstava ulažemo u obnavljanje i rekonstrukciju lokalnih cesta, kao i obnavljanje dijela gradskih ulica. Ulaganje u lokalne ceste provodi se u skladu s potrebama i proračunskim mogućnostima. Nastavili smo sa svim započetim projektima izgradnje vodovoda u mjesnim zajednicama. Za Ljubotiće, Dobrkoviće i Knešpolje sredstva su osigurana, a radovi napreduju planiranom dinamikom. Glavna zadaća lokalne Gradske uprave ustrajno je i kontinuirano pripremati projekte i dalje ulagati u poboljšanje ukupne komunalne i cestovne infrastrukture - naglasio je Kraljević.

Uređenje parka u središtu

- Želimo urediti središte grada kako smo i obećali. Grad Široki Brijeg proveo je svu potrebnu proceduru i započeo radove na uređenju parka u središtu, od Trga širokobrijeških žrtava prema robnoj kući. Vrijednost radova je 245.959,87 KM, a izvođač je A3 d.o.o Široki Brijeg - rekao je Kraljević. Uređenje parka uključuje zemljane, građevinske, elektroradove i radove vodovoda i kanalizacije. Središnji dio grada dobit će sasvim nove konture, a novi park i šetnica bit će sigurno ugodnije mjesto. Cilj je urediti i prostor ispred i ispod robne kuće. Uređenje od Trga širokobrijeških žrtava prema hotelu Park odvijat će se u fazama i po osiguranju sredstava, a prva faza već je u tijeku. Naveo je kako je gradski proračun stabilan i da se izvršavaju sve obveze. - No, koliki god bio, za sve je potrebe nedovoljan. - Vjerujemo kako ćemo imati i podršku s viših razina, kao i do sada, za realiziranje svih projekata - ocijenio je. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije