Autoceste

Realno je da koridor Vc bude izgrađen do 2022. godine

14.10.2015.
u 06:15

Za dionicu Počitelj - Međugorje osigurano 200 milijuna KM, za dionicu Zenica jug - Zenica sjever 220 milijuna KM

"Ukupna dobit poduzeća Autoceste FBiH za prethodne četiri godine iznosi 303 milijuna KM, a ukupno je investirano 1,25 milijardi KM", istaknuo je Ensad Karić, direktor JP Autoceste FBiH. Kao izazov u izgradnji autoceste izdvojeno je rješenje problema tunela Vijenac, odnosno tunela "1. mart". Nakon stečaja kompanije Primorje domaće tvrtke su uspješno završile taj dio projekta. Osim toga, Autoceste su naplatile od slovenskih kompanija kazne u iznosu od 22 milijuna KM. Ono što je važno i što su osobito izdvojili iz Autocesta FBiH je priprema novog investicijskog ciklusa. "Osigurali smo dodatnih 600 milijuna KM za nastavak izgradnje autoceste, i to najviše od međunarodnih financijskih institucija. Za dionicu Počitelj - Međugorje osigurano je 200 milijuna KM, za dionicu Zenica jug - Zenica sjever 220 milijuna KM, zatim Drivuša - Klopče 60 milijuna KM i Počitelj - Buna skupa s LOT 3 Zenica jug - Zenica sjever 120 milijuna KM", rekao je Karić. Prihod od cestarina za ovu godinu iznosi oko 30 milijuna KM.

"Ako se poveća trošarina na gorivo JP Autoceste FBiH će moći investirati dodatnih 500 milijuna KM", naglašava Karić koji je bio optimističan i kada je u pitanju završetak kompletnog koridora Vc, te bi po njegovom mišljenju autocesta trebala biti završena do 2022. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?