Mostar

REDAH predstavio Hercegovinu grupama iz EU

22.04.2016.
u 11:00

REDAH je partner u projektu “Local Action Groups for better EU Communities” – Lokalne akcijske grupe za bolje EU zajednice, koji je odobren od Europske unije kroz program Europa za građane. Opći cilj projekta je povećano sudjelovanje građana u razvoju i provedbi aktivnosti, organiziranih od Lokalnih akcijskih grupa (LAG) u EU-28. Konzorcij projekta je sastavljen od 18 partnera iz 9 europskih zemalja (Hrvatska, Slovenija, Italija, Češka, Rumunjska, Litva, Poljska i Bosna i Hercegovina). Svi su partneri ili LAG-ovi ili povezani s LAG-ovima kao članovi ili lideri LAG-ova. Svi provode lokalne razvojne strategije i aktivnosti koje su usmjerene na poboljšanje kvalitete života.

REDAH kao partner projekta iz Bosne i Hercegovine organizirao je trodnevni događaj u Mostaru u razdoblju od 14. do 16. travnja

za ukupno 40 gostiju iz partnerskih zemalja. Tema događaja u Mostaru je poduzetništvo mladih. Cilj događaja je bio kroz trodnevni program predstaviti kulturnu, prirodnu i povijesnu baštinu našeg kraja te poslovne inicijative usmjerene k mladima. Upriličeni su posjeti značajnim povijesnim, kulturnim i prirodnim znamenitostima (Mostar, slapovi Kravice i špilja Vjetrenica - Ravno), kušanje tradicionalnih jela i pića, posjeti poslovnim organizacijama (INTERA, SPARK, Mostarski sajam).

Izazov za sve partnere projekta jest osigurati da strategije i aktivnosti LAG-ova reflektiraju potrebe i želje građana. Međutim, kako bi se najučinkovitije svladali ovi izazovi, u okviru projekta se organiziraju događaji koji su usmjereni na specifična područja, relevantna za partnere (kulturno naslijeđe, ruralni razvoj, zaštitu okoliša, poduzetništvo mladih).

Na samim događajima, sudionici imaju priliku susresti se s konkretnim primjerima kako uključiti građane i druge dionike u aktivnosti LAG-a kroz seminare, interaktivne radionice, terenske posjete, komunikacijske alate i prezentacije.

Nadalje, događaji pružaju mogućnost za dionike iz europskih zemalja da uspostave bolje veze i povećaju svoje kapacitete za provedbu projekata, sufinanciranih od EU-a.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije