Poruke dužnosnika

S drugačijim ljudima i Daytonski će sporazum biti drugačiji, bolji

015 dayton
VL
23.11.2015.
u 06:45

John Kerry pozdravio reforme koje se provode u BiH te ukazao na značaj partnerstva u izgradnji bolje budućnosti za bh. građane

Veleposlanstvo SAD-a u BiH bilo je domaćin skupa organiziranog u povodu obilježavanja 20. godišnjice parafiranja Daytonskog sporazuma i dva desetljeća mira. Sudionike svečanosti, upriličene u Zemaljskom muzeju BiH, kojoj su nazočile istaknute osobe iz javnog, političkog i kulturnog života BiH te članovi diplomatskog kora, brojnei uzvanici i gosti, pozdravila je američka veleposlanica u BiH Maureen Cormack. Pozdravila je spremnost građana BiH da iznova grade bolju budućnost zemlje, podsjećajući kako se u to uvjerila odmah po dolasku u BiH. Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović podsjetio je na različita tumačenja geneze Daytonskog sporazuma, njegovih dometa i budućnosti, te podcrtao da svako od tih tumačenja naglašava obvezu prema budućim naraštajima... - S drugačijim ljudima, i Daytonski će sporazum biti drugačiji, bolji, uvjeren sam u to, rekao je Izetbegović. Obratio se i američki kongresmen Michael Turner istaknuvši da Daytonski sporazum predstavlja osnovu odnosa SAD-a i BiH. Kazao je kako ga raduje da kao građanin Daytona ovaj grad može predstaviti u prijateljskom Sarajevu. Izraze podrške BiH je putem videoporuke uputio i američki državni tajnik John Kerry izražavajući zadovoljstvo ključnom ulogom SAD u postizanju mira u BiH. Pozdravio je reforme koje se provode u BiH te ukazao na značaj partnerstva u izgradnji bolje budućnosti za bh. građane. U sklopu svečanosti Cormack i Izetbegović su predstavili "vremensku kapsulu" koja sadrži poruke građana iz BiH za sljedećih 20 godina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije