„Budimo jedno srce“

Sakrament Prve pričesti u župi UBDM u Tolisi za 23 dječaka i 21 djevojčicu

21.05.2022.
u 16:12

U župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi, u prekrasno uređenoj crkvi na svečanom misnom slavlju, sakrament prve svete pričesti primilo je 44 mladih vjernika, 23 dječaka i 21 djevojčica iz Tolise, D.Mahale, Kostrča, Matića i Ugljare. Za prvi susret sa Isusom Kristom, mališani su se kroz vjeronauk pripremali s velikom marljivošću kako bi ga dočekali sretni i radosni. Svetu misu i čin dodjele sakramenta, pod motom „Budimo jedno srce“, prvopričesnici su obogatili molitvom, pjesmom i recitacijama. Sveto Euharistijsko slavlje predvodio je fra Franjo Oršolić koji je istaknuo kako današnji čin predstavlja veliku radost za dječake i djevojčice prvopričesnike, ali i za svećenike, cijelu župnu zajednicu, za vjeroučitelje i katehete, za roditelje i kumove mališana, kao i njihovu bližu i daljnju familiju.

Volite svoju djecu Fra Franjo je tijekom propovijedi uputio par misli prvopričesnicima s porukom da svoju vjeru uvijek drže čvrsto i da ostanu vjerni i odani Isusu Kristu i da njegove riječi oblikuju njihov život. –Budite uvijek nevini i velikodušni, poslušni riječi Božjoj i svojim roditeljima. Budite dobri jedni prema drugima, da se dobro obrazujete i budete pravi ljudi. Uostalom, tajna radosti i sreće u ovom životu je dobrota. Budite dobri, kao što se kaže u narodu, kao kruh, jer nam kruh daje snagu za život, naglasio je fra Franjo, a roditeljima i kumovima djece poručio, -Volite svoju djecu! Ona nisu nikakva vaša imovina, nego Božji dar vama. Vi ste tu da ih
izgrađujete, da im pomognete da se oblikuju kao pravi ljudi i kao pravi kršćani. Ova djeca trebaju vašu ljubav, trebaju vaš dobar primjer i vašu zrelost koja je odgovorna u odgajanju djece. Nemojte ih nipošto izdati, jer sve što budu kasnije činili i radili, sve je to na neki način plod vaših misli, riječi i djela koje su oni u vama vidjeli i prepoznali“, poručio je fra Franjo uz kojeg su za oltarom bili fra Mario Jurić, fra Perica Martinović, fra Marko Oršolić i fra Marijan Oršolić. Gvardijan fra Mario Jurić je po završetku misnog slavlja čestitao prvopričesnicima, uz želju da im današnji dan bude duboko urezan u srce, a bijele haljine neka ostanu bijele kroz
cijeli njihov ovozemaljski život. Fra Mario je izrekao zahvale svima koji su doprinijeli da je obred protekao lijepo, svečano i dostojanstveno, u prvom redu časno sestri Kati i fra Marijanu koji su ih kroz proteklu godinu podučavali vjeronauku, pjevanju i recitacijama. Zahvalio je i sestri Tihoslavi koja je uredila oltar, te zboru Mirjam koji su pjevali djeci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije