SIP BiH

Satnica za brojače glasova 4,50 maraka

12.10.2022.
u 20:23

Satnica za brojače glasova angažirane u Glavnom centru za brojenje u sarajevskoj dvorani Zetra iznosi 4,50 maraka, zbog čega mnogi odustaju od tog angažmana, potvrđeno je za Capital iz Središnjeg izbornog povjerenstva BiH. Glasnogovornica SIP-a Maksida Pirić precizirala je kako je u Glavnom centru za brojenje angažirano 370 osoba, ali da se taj broj mijenja.

- Ljudi odustaju, netko zato što mu ne odgovaraju smjene jer se radi u tri smjene, a netko iz nekih drugih razloga, možda i financijskih, pa je upućen javni poziv za angažiranje dodatnog broja ljudi. U skladu s tim, vjerojatno će se morati izvršiti realokacija sredstava u okviru proračuna SIP-a - kaže Pirić za Capital. Dodaje kako se proračun za te namjene kreira u visini proračuna i sredstava utrošenih na prethodnim izborima.

- Ove godine za bruto naknade za osobe angažirane na određeno predviđene su 224.000 KM, a stavka naknada za troškove zaposlenih po ugovoru o djelu je 69.000 KM - precizira Pirić. Podsjetimo, SIP je prije dva dana donio naredbu o ponovnom, odnosno kontrolnom brojenju glasova za predsjednika i potpredsjednika RS-a.

Otvaranje vreća i ponovno brojenje glasačkih listića bit će organizirano u Glavnom centru za brojenje u Sarajevu u 15.30. Ponovnom brojenju mogu prisustvovati svi akreditirani promatrači političkih stranaka, kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću, kao i akreditirani promatrači za praćenje Glavnog centra za brojenje.

Prisutnost će biti omogućena i zainteresiranim medijskim ekipama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije