Parlamentarni vojni povjerenik BiH

Šiljegović primio u nastupnu posjetu vojnog atašea Ruske Federacije u BiH

vcvx
06.12.2016.
u 15:59

- Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović primio je danas u nastupnu posjetu vojnog atašea Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini, brigadira Ilyu Skrebneva.

Šiljegović je gosta iz Rusije upoznao o načinima primjene zakonske regulative kojom je institucionaliziran sistem zaštite ljudskih prava i temeljnih sloboda vojnih osoba i kadeta u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine (OSBiH), kao i sa najčešćim primjerima i oblastima kršenja osnovnih ljudskih prava uniformiranih osoba u OSBiH.

Brigadir Skrebnev ocijenio je da se bosanskohercegovački model zaštite ljudskih prava i sloboda vojnih osoba i kadeta u OSBiH pokazao funkcionalnim, te dao podršku dosadašnjem radu Ureda parlamentarnog viojnog povjerenika. Brigadir Skrebnev afirmativno se osvrnuo i na dosadašnji angažman profesionalnih vojnih osoba na terenu, te ocijenio da su se pripadnici OSBiH dokazali kao izuzetno sposobni kadrovi u izvršavanju svakodnevnih zadataka.

Sugovornici su se složili o tome da postoji visok stupanj operativnosti vojnih osoba i kadeta u OSBiH, što je rezultiralo značajnim uspjesima pripadnika OSBiH u pružanju pomoći civilnom stanovništvu, kao i u misijama zaštite mira u svijetu, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću PSBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije