Opijelo na Središnjem spomen obilježju

Sjećanje na sve pale u obrani Jajca

30.10.2020.
u 15:16

Povodom 28. godišnjice sjećanja na pad Jajca i egzodusa jajačana, Svih svetih i Dana mrtvih, danas je presjedavajući OV Jajca Ivo Šimunović u pratnji općinskih vjećnika, predstavnika braniteljskih Udruga proisteklih iz domovinskog rata, Policijske uprave Jajce, Samostana Jajce, položili cvijeće, zapalili svijece i izmolili opjelo na Središnjem spomen obilježju u centru grada. 

"Ovih se dana, mi jajačani sjećamo dragih osoba koji više nisu s nama živima, ali isto tako i svih branitelja i posebno naših sugrađana raseljenih diljem svijeta", kazao je presjedavajući OV Jajca Ivo Šimunović, ujedno i nositelj liste kordinacije za bolje Jajce na predstojećim lokalnim izborima.

Svi sveti su u nedjelju 1. studenog, kada se očekuju i najveće gužve, pa su mnogobrojni gradani na groblja otišli danas, kako bi u predstojeće dane obišli grobove, položili cvijeće i zapaliti svijeće, te ispoštovali sve higijensko-epidemiološke mjere i preporuke kriznog stožera.
Inače, sva groblja na području općine Jajce lijepo su uređena, a Dan mrtvih je prigoda, da svi građani pohode grobove svojih najbližih, te im odaju počast, polaže cvijeće, pale svijeće i pomole za njihove duše.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?