VRIJEME

Snijeg i led su okovali Busovaču, a u Mostaru jučer procvjetale voćke

mostar
Foto: agencije
1/2
06.02.2014.
u 09:19

“Nije mi drago što je ovako rano počelo cvjetati, plašim se da ne snijeg ne padne na procvjetale voćke”, kazala je Zejna Vuk iz mostarskog naselja Šehovina

Vremenske prilike ne prestaju iznenađivat građane Bosne i Hercegovine. Naime, dok je srednja Bosna posljednjih dana okovana ledom, u Hercegovini su procvjetale voćke. Prvi vjesnici proljeća već su se pojavili u Bosni i Hercegovini, točnije u Mostaru, a tradicionalno u gradu na Neretvi najprije procvjeta bajam. Potom se probudi i vinova loza. “Nije mi drago što je ovako rano počelo cvjetati, plašim se da ne snijeg ne padne na procvjetale voćke”, kazala je Zejna Vuk iz mostarskog naselja Šehovina. Proljetno vrijeme zadržat će se i u idućim danima.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme s kišom. Više padalina u južnim i jugozapadnim područjima. Tijekom dana padaline u postupnom prestanku. Jutarnje temperature od 2 do 6, na jugu do 10, a dnevne od 5 do 9, na jugu zemlje do 13 °C. U petak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama s maglom ili sumaglicom. Jutarnje temperature od 1 do 4, na jugu do 7, a dnevne od 8 do 14 °C. U subotu će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom, na planinama sa snijegom.

Ključne riječi

Komentara 1

ZD
zdravsak82
11:52 06.02.2014.

Draga Marija, Prvo pitanje je da li znas gdje se nalazi Busovaca? Ako mislis na onu u srednjoj Bosni onda je trenutna temperatura 19 º c. Zao mi je sto ne mogu poslati sliku.... Ne znam kad si zadnji put put bila van kuce pa da pises da je okovana ledom....;-). P.s. nemoj se vise baviti vremenskom prognozom...prepusti hirometeorolozima! Imao bi ti i moj susjed puno toga reci ali ga je snijeg zameo! Lijep pozdrav

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije