prelazak granice

Srbija izmijenila odluku: Državljani BiH iz RS-a mogu ući bez PCR testa uz obveznu izolaciju

Ilustracija
21.12.2020.
u 17:15

Državljani BiH s mjestom prebivališta u entitetu Republika Srpska, od danas mogu ući u Srbiju bez PCR testa, ali uz obveznu 10-dnevnu izolaciju. Ostali državljani BiH moraju pokazati negativan PCR test na granici, saznaje Klix.ba. Ovu informaciju je potvrdio savjetnik direktora GP BiH Svevlad Hoffman.

"Uprava Granične policije Republike Srbije danas je telefonskim putem obavijestila GP BiH da je došlo do izmjene odluke Vlade Srbije prilikom ulaska stranih državljana u tu državu", izjavio je Hoffman.

Pri ulasku u Srbiju državljani BiH s prostora entiteta RS moraju navesti i točnu adresu u Srbiji gdje će boraviti tijekom desetodnevne izolacije. Naravno, oni koji ne žele u izolaciju ipak će trebati negativan PCR test.

Pitanje koje se postavlja jeste kako će srbijanski graničar znati tko je iz entiteta FBiH, RS ili iz Brčko distrikta. No, tzv. entitetska pripadnost se može utvrditi na osnovu lokacije Ministarstva unutarnjih poslova koje je izdalo osobnu iskaznicu. 

Ovakva izmjena odluke Vlade Srbije, koja stupa na snagu danas, se može nazvati i diskriminatorskom s obzirom na to da se primjenjuje za samo jedan dio države BiH.

Podsjetimo,da je nova mjera prema kojoj je za ulazak u Srbiju stranim državljanima neophodan negativan PCR test na koronavirus stupila na snagu danas, 21. prosinca. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?