Matthew Miller

State Department nakon sankcija za dužnosnike RS-a: Osuđujemo nastojanja da se potkopa mir i stabilnost

Matthew Miller
13.03.2024.
u 22:11

Glasnogovornik američkog State Departmanta Matthew Miller oglasio se na Twitteru nakon što su objavljene nove sankcije suradnicima Milorada Dodika zbog organiziranja obilježavanja neustavnog Dana RS-a.

"Osuđujemo nastojanja da se potkopa mir i stabilnost na zapadnom Balkanu. Sankcioniramo tri osobe koje su omogućile neustavno obilježavanje Dana Republike Srpske, nastojanje predsjednika RS Dodika da potkopa ustavni poredak Bosne i Hercegovine", poručio je Miller.

 

 

Na listu sankcija stavljeni su Branislav Okuka koji je bio blisko uključen u planiranje i provođenje Dana RS-a, Jelena Pajić Baštinac, glavna tajnica predsjednika RS-a i Srebrenka Golić, dugogodišnja političarka iz SNSD-a i predsjednica Vijeća naroda RS-a, prenosi Klix.ba. 

Branislav Okuka je u reakciji poručio kako mu je čast naći se na crnoj listi, dok je Pajić Baštinac kazala kako sankcije pokazuju namjeru američke administracije da sve što se radipozitivno na putu ka EU i uopće napretku Bosne i Hercegovine obija se o glavu Republici Srpskoj.

 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije