Banja Luka

Teretane na otvorenom dobivaju još dva naselja

Grad Banja Luka/RAS Srbija
07.11.2018.
u 14:03

S ciljem poboljšanja sportsko-rekreativnih sadržaja i stvaranja uvjeta za bavljenje ovim aktivnostima, u više naselja u Banja luci planirana je izgradnja teretana za vježbanje na otvorenom, poručili su iz Grada, piše Blic. 

Izgradnja novih teretana na otvorenom, prema predviđenom planu će biti nastavljena i u narednoj godini, i to u naseljima Obilićevo kod novog “Zelenog mosta” i u Česmi kod nogometnog igrališta.

-Prednost izgradnje teretana za vježbanje na otvorenom, ogleda se u činjenici da su one dostupne građanima bez obzira na vremenske prilike, lako se koriste zbog svoje jednostavnosti, te je njihovo korištenje besplatno – kazali su iz odjela za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Grada Banja luka. 

Naglasili su da se prilikom odabira lokacija za nove teretane – vodi računa o tome da budu postavljene na lokacijama gdje je manje sportsko-rekreativnih sadržaja, kao i na lokacijama gdje je primjetna povećana frekvencija rekreativaca.

Od 2010. godine u gradu su izgrađene teretane na otvorenom na lokacijama: između Venecija i Rebrovačkog mosta, u Parku „Mladen Stojanović“, na Banj Brdu, u naselju Sime Matavulja, na Starčevici, u Lazarevu i u krugu sportsko-rekreativnog centra „Akvana“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije