Svečano promovirano 389 diplomanata

Tomić: Ponajviše zbog vas vrijedi slogan “Jedno je Sveučilište”

02.12.2017.
u 07:00

U Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosače jučer je upriličena svečana promocija Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, a na prigodnoj svečanosti dekan Filozofskog fakulteta Ivica Musić dodijelio je 389 diploma.

Na početku svečanosti diplomantima i njihovim roditeljima, prijateljima i svima nazočnima obratio se rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić, istaknuvši pritom, između ostalog, kako su brojne konferencije, prezentacije i javne tribine, u svega tjedan dana, organizirane pod okriljem Filozofskog fakulteta, ustvrdivši kako je to jasan pokazatelj koliko je fakultet živ i dinamičan te koliko ispunjava svoju društvenu i civilizacijsku misiju.

Brojni uspjesi i rezultati

- Kada promišljamo o Filozofskom fakultetu, promišljamo o stožeru i duši našeg Sveučilišta u Mostaru. Vaš rad i vaša misija vodi nas do brojnih uspjeha i rezultata. Svi ti uspjesi ne bi bili mogući bez vašega doprinosa, istaknuo je Tomić, te dodao:

- Ne bez razloga, francuski pisac i akademik Amin Maalouf navodi kako ništa nije opasnije od nastojanja da prekinemo pupčanu vrpcu koja veže čovjeka s njegovim jezikom i njegovim identitetom. Ta spona ste vi diplomanti, studenti, profesori, Uprava Filozofskog fakulteta. jer na Filozofskom fakultetu su studiji Hrvatskog jezika i književnosti, Povijesti i umjetnosti, Arheologije, Latinskog jezika i rimske književnosti, Filozofije, Povijesti, Politologije itd. zato ste od strateške važnosti za ovo, jedino javno Sveučilište na hrvatskom jeziku u Bosni i Hercegovini.

Ponajviše zbog vas vrijedi slogan “Jedno je Sveučilište”. Smatrao sam važnim to reći i zbog vaše budućnosti.

A kada smo kod budućnosti, stojeći na pragu novih izazova, krenimo ispočetka, s novom energijom, novom nadom i novom vjerom, kazao je u svom obraćanju rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić.

Nadarenost i sposobnost

Dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Ivan Musić istaknuo je, između ostalog, sljedeće:

- Tko god je imao priliku ozbiljno raditi i surađivati s ovim mladim ljudima, nije mu mogla promaknuti činjenica kolika je koncentracija nadarenosti i sposobnosti zgusnuta u njihovim redovima. Kao da je neka gigantska ruka nevidljivog sijača, na nama nedokučiv način, kao što je to činila za sve naraštaje ljudskoga roda, elegantno razasula talente ne ostavljajući nikoga praznih ruku, naglasio je u svom obraćanju dekan Filozofskog fakulteta.

Jučer su svečano promovirana ukupno 389 diplomanta, od njih 229 prvostupnika, 159 magistara i jedan specijalist.

Na svečanosti, uz diplomante, njihove obitelji i najbliže, sudjelovao je i velik broj osoba iz znanstvenog, kulturnog i društvenog života iz Bosne i Hercegovine.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije