izvanredna sjednica

U FBiH dozvoljen rad trgovinama kućanskih aparata, bijele tehnike i namještaja

ilustracija
03.04.2020.
u 20:10

Na današnjoj 13. izvanrednoj sjednici Federalnog stožera civilne zaštite izmijenjena je dosadašnja naredba o obustavi rada u djelatnosti trgovine na području Federacije BiH.

Novom naredbom izuzimaju se trgovine kućanskim aparatima, bijelom tehnikom i trgovine namještaja uz osiguranje protoka kupaca i klijenata na način da se omogući potrebna socijalna distanca od najmanje jedan i pol metar između osoba, uz poštivanje ostalih higijensko-epidemioloških mjera, prenosi Klix.ba. 

Od naredbe o obustavi rada izuzete su i benzinske crpke, trgovine autodijelova, autoservisi i autopraonice.

Na području Federacije Bosne i Hercegovine rad je dozvoljen trgovinama prehrambenih proizvoda, trgovinama higijenskih proizvoda, ribarnicama, mesnicama, ljekarnama, specijaliziranim trgovinama medicinskih, veterinarskih proizvoda i opreme, trgovinama repromaterijala, poljoprivrednim ljekarnama, benzinskim crpkama, kioscima, pekarnama, kemijskim čistionicama, specijaliziranim trgovinama za prodaju ortopedskih i drugih pomagala, specijaliziranim trgovinama dječije opreme, trgovinama hrane za životinje, trgovinama građevinskog, vodovodnog i elektro materijala, logističkim i distributivnim centrima hrane, pića i higijenskih proizvoda, veledrogerijama, knjižarama, trgovinama autodijelova, autoservisima i autopraonicama, trgovinama kućanskih aparata i bijele tehnike, te trgovinama namještaja.

Naredbe od zabrani rada donesene su s ciljem spriječavanja širenja zaraze.

Na građane se apelira da izbjegavaju bespotrebno izlaženje i kontakt s drugim osobama, a ukoliko moraju onda treba držati socijalnu distancu, te nose zaštitne rukavice i maske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije