Čapljina: Tradicionalno okupljanje roda Mustapića

U Hrvatskoj živi oko 1000 Mustapića, u Splitu oko 250, a u Zagrebu 150 Mustapića

16.08.2016.
u 11:00

U Čapljini je upriličeno već tradicionalno, ove godine šesto po redu, okupljanje pripadnika roda Mustapića.

I novo okupljanje pripadnika ovog roda, što su ga organizirali Mustapići s područja Čapljine, proteklo je veselo i u duhu zajedništva.

Sv. misa u Čeljevu

Mustapići iz čitave Hercegovine, Imotskog i drugih krajeva okupili su u restoranu hotela Park Karaotok, poslije čega je u služena sveta misa u katoličkoj crkvi Srca Isusova u Čeljevu.

Svetu misu služio je pripadnik roda Mustapić don Stipe Mustapić, župnik župe Gospe od Ružarija, u općini Posedarje, Republika Hrvatska, dok je misnom slavlju koncelebrirao i don Pero Marić, svećenik i župnik u Hutovu, mjestu koje se smatra kolijevkom roda Mustapići.

Don Stipe se biranim riječima obratio svim svojim Mustapićima, na poseban način pozdravio je i ohrabrio mlade te svima ukazao na važnost svjedočenja kršćanskog života i služenja Bogu.

Obilazak Hutova blata

Daljnji program ovog jedinstvenog druženja obuhvatio je obilazak Hutova blata te posjet hidroelektrani Čapljina, poslije čega je u ugodnom ambijentu hotela Park Karaotok priređen zajednički ručak. Uz čašicu razgovora i pjesmu, druženje Mustapića potrajalo je do kasnih poslijepodnevnih sati, a neki su u druženju dočekali i noć.

Rod Mustapića dao je čitav niz uglednika iz raznih sfera života. U Hrvatskoj živi oko tisuću osoba s prezimenom Mustapić, od čega u Splitu oko 250, u Zagrebu oko 150, znatan broj u Imotskoj krajini, među kojima i Pero Mustapić, koji je uvršten u Guinnessovu knjigu rekorda kao vlasnik najvećeg svrdla na svijetu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije