Austrijska tvrtka Vis International GmbH preuzela tvrtku Fox metal

U objektima nekadašnjega Agrokomerca stranci otvaraju pogon, žele oživjeti domaće gospodarstvo

02.04.2022.
u 16:47

Tvrtka Vis International Austrija kani oživjeti gospodarstvo u Velikoj Kladuši i u prostorima nekadašnjega Agrokomerca, koji su prodavani preko Suda, otvoriti proizvodni pogon i nova radna mjesta. Grupa Vis International najveći je proizvođač suncobrana, a uz proizvodne pogone u Republici Hrvatskoj, ovaj novi u Velikoj Kladuši dodatno će pridonijeti razvitku i širenju na inozemnom tržištu, piše Večernji list BiH.

Zaokružen proces

Profesionalni aluminijski veliki suncobrani koje proizvodi Vis nalaze se na terasama diljem svijeta, kupuju ga najveći svjetski brendovi iz industrije pića i prehrambenih proizvoda, kao i restorani, hoteli i ostali ugostiteljski objekti. Vis International kupio je, naime, tvrtku Fox metal te prodajom koju je oglasio Sud preuzeo proizvodno-skladišne objekte nekadašnjeg Agrokomerca. Radi se o 20.000 četvornih metara proizvodno-skladišnih objekata i još 75.000 četvornih metara zemljišta. - Imamo zaokružen cijeli proizvodni proces u više od 120 tehnoloških faza, odnosno od proizvodnje tkanina i metalnih aluminijskih konstrukcija, do stalaka i gotovih velikih suncobrana. Poslujemo na više od 50 europskih i svjetskih tržišta, imamo svoje pogone za proizvodnju u Hrvatskoj u Varaždinu, Dugoj Resi i Popovači. U Bihaću u Bosni i Hercegovini postoji pogon u kojem već zapošljavamo 150 radnika.

Velika potražnja

Želja nam je novim investicijama i otvaranjem pogona u Velikoj Kladuši oživjeti i ojačati gospodarstvo na tim prostorima, poručili su iz tvrtke Vis International GmbH. Grupa Vis, koja nastavlja tradiciju proizvodnje iz Varaždina dugu 90 godina, u lipnju prošle godine preuzela je i ljevaonicu aluminija Lipovica u Popovači, a budući da su oba društva izvozila više od 80 posto svojih proizvoda, ostvareni su sinergijski učinci na tržištima prodaje, proizvodnje i nabave. Zbog goleme potražnje i potrebe za širenjem proizvodnje, grupa Vis kani stvarati stabilno gospodarstvo i u Bosni i Hercegovini, ali i pokrenuti investicije u novim tehnologijama. Vis International ispunio je sve obveze plaćanja prema Sudu u Velikoj Kladuši u prosincu 2021. godine nakon čega se pravomoćno okončao sudski proces prodaje dijela skladišno-proizvodnog kompleksa u Velikoj Kladuši.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije