Prilikom registracije

Umjesto stikera izdavat će se potvrde

registracija auta, portal
Goran Jakus/PIXSELL
14.11.2015.
u 06:45

Vijeće ministara BiH primilo je k znanju Informaciju Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka o postojanju mogućnosti problema u vezi opskrbljivanja unutrašnjih i vanjskih stikera, kao jednim od dokumenata u procesu registracije motornih vozila.

Procjene ove agencije govore da bi stikeri  mogli nestati u siječnju naredne godine zbog  iznimno dugog žalbenog postupka koji vodi Ured za  razmatranje žalbi BiH.

Vijeće ministara BiH je radi pravodobnog rješavanja ovog problema zadužilo  Ministarstvo komunikacija i prometa BiH da obavijesti nadležna tijela za postupak registracije da prilikom registracije vozila, ukoliko nestane stikera, izdaju potvrde koje mijenjaju stiker naljepnice do završetka procesa nabave stiker naljepnica.   

Ministarstvo komunikacija i prometa, Ministarstvo civilnih poslova i Agencija za identifikacijske isprave, evidenciju i razmjenu podataka pripremit će analizu o mogućnostima uvođenja elektroničkog modela praćenja registriranih vozila i trajnog ukidanja stikera i predložiti izmjene  Zakona i dostaviti  ih Vijeću ministara BiH na razmatranje.

Ured za razmatranje žalbi BiH upozoren je da provodi obveze poštivanja utvrđenih rokova za rješavanje po žalbi  u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH.
Naime, pred Uredom za razmatranje žalbi BiH više od godinu dana vodi se žalbeni postupak u vezi s nabavom unutarnjih i vanjskih stikera koji su jedan od dokumenata u procesu registriranja motornih vozila.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije