Neubert posjetio FIPA-u

Unapređenje suradnje i povećanje njemačkih investicija u BiH

FIPA
03.03.2016.
u 12:23

Neubert je informirao da će AHK organizirati tijekom ove godine manifestacije na kojima će biti prezentirani investicijski potencijali BiH u određenim sektorima

Direktor Predstavništva njemačkog gospodarstva u BiH (AHK) Gunther Neubert posjetio je Agenciju za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA), te s direktorom Gordanom Milinićem razgovarao o unapređenju suradnje njemačkog i bh. gospodarstva i o povećanju njemačkih investicija u BiH.

Milinić je naglasio značaj uspostavljanja kontakata s potencijalnim investitorima, navodeći da je glavni zadatak FIPA pronalazak novih investitora koji će otvarati nova radna mjesta u BiH, imajući u vidu visok postotak nezaposlenih. Stoga je pozvao Neuberta da sve potencijalne njemačke investitore uputi na FIPA-u koja će ih informirati o mogućnostima ulaganja i pratiti ih u svim fazama investiranja.

Neubert je informirao da će AHK organizirati tijekom ove godine manifestacije na kojima će biti prezentirani investicijski potencijali BiH u određenim sektorima, te da će zajedno s FIPA-om dogovarati i pripremati prezentacije. Najavio je sudjelovanje 20 bh. tvrtki na sajmu Hanover Messe u travnju 2016., kao i dolazak gospodarskog izaslanstva Njemačke u listopadu 2016. na kojem će se razgovarati o jačanju ekonomske suradnje i njemačkih investicija u BiH.

Dogovoreno je da FIPA napravi poslovni vodič na njemačkom jeziku za njemačke gospodarstvenike  i investitore s ciljem bolje prezentacije investicijskih mogućnosti bh. gospodarstva unutar njemačke gospodarske zajednice. Vodič će u SR Njemačkoj biti distribuiran putem AHK i  diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH, priopćeno je iz FIPA-e. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije