Marko Galić i Gloria Galić

Uspješan biznis iz Hercegovine: Od smilja do kozmetike

galic
05.12.2016.
u 11:52

Dvoje mladih – uz mnogo zalaganja i usprkos nepovoljnim okolnostima za poslovanje u BiH – svoje proizvode prodaju i u SAD i Italiji

Da mladi ljudi u ogromnoj većini žele napustiti Bosnu i Hercegovinu i priliku za život potražiti negdje drugo, poznato je već godinama. Međutim, ima i obrnutih primjera, u kojima mladi ne samo da su sami sebi osigurali zaposlenje, nego još ono što proizvode izvoze i preko oceana.

Jedan takav slučaj zabilježili smo u Hercegovini, gdje dvoje mladih – uz mnogo zalaganja i usprkos nepovoljnim okolnostima za poslovanje u BiH – svoje proizvode prodaju i u SAD i Italiji, javlja N1. 

Marko Galić i Gloria Galić proizvode smilje, ali i kozmetiku od ove biljke.

"U jesen 2013. godine počela je naša priča. Preko lavande došli smo do smilja jer on ima siguran plasman na EU tržište. Bili smo tada početnici i vjerojatno jedini, a danas je cijela Hercegovina zasađena smiljem. Pored toga što obrađujemo svoju, otkupljujemo i ostalu zelenu masu. Posjedujemo tri hektara smilja, oko 150.000 sadnica. Krenuli smo s 20.000 sadnica i jedina podrška bili su nam roditelji. Izvozimo u Hrvatsku, SAD i Italiju", rekao je Marko Galić.

Njegova sestra, Glora Galić, je završila fakultet u Zagrebu i svoje znanje primjenila na proizvodnju kozmetike na bazi smilja.

"Svi proizvodi prirodne kozmetike Gloria izrađeni su po prirodnim recepturama. 45 proizvoda je trenutno u asortimanu, a svi su za njegu lica i tijela i mogu se pronaći u svim boljim ljekarnama širom BiH", kazala je Gloria.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?