Osmanović:

Uvjeren sam da će rezultati popisa biti objavljeni do zadanog roka

Osmanović
Foto: FENA
24.03.2016.
u 14:41

Uvjeren sam kako ćemo, u skladu sa Zakonom o popisu stanovništva, u BiH do za to određenog roka doći u poziciju da objavimo rezultate popisa stanovništva - kazao je danas novinarima u Sarajevu ministar civilnih poslova BiH i koordinator Vijeća ministara za popis Adil Osmanović. 

Naglasio je kako je u stalnoj komunikaciji s direktorom i zamjenicima direktora Agencije za statistiku BiH i direktorima entitetskih zavoda za stastistiku, kao i to kako su oni u stalnom radu i kontaktu.

- Očekujem da, možda već idućeg tjedna, direktor Agencije za statistiku sazove Centralni popisni biro i da, onako kako je to propisano zakonom, Agencija za statistiku BiH utvrdi konačan prijedlog programa obrade popisne građe - kazao je.   

Ističe kako se svi međunarodni i domaći stručnjaci slažu da je popis stanovništva u BiH 2013. godine urađen dosta kvalitetno i da određeni nesporazumi ne bi smjeli dovesti u pitanje konačno objavljivanje rezultata popisa.

- Očekujem i pozivam na odgovornost i ozbiljnost prije svega direktora i zamjenika direktora Agencije za stastiku BiH kao i direktore zavoda za statistiku entiteta da taj posao zaista dovedemo do kraja - poručio je Osmanović.

Podsjeća kako je 1. srpnja rok do kojeg to treba učiniti.

Popis stanovništva proveden je u Bosni i Hercegovini 2013. godine, a službeni rezultati još nisu objavljeni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije