M. Klaić:

Veleposlanik Ivan Del Vechio bio nam je poveznica s pritvorenicima

M. Klaić:
04.12.2016.
u 13:15

Puštanje iz pritvora uhićenih branitelja HVO-a, koji su proveli 30 dana u pritvorskim jedinicama u Busovači i Zenici, u Županiji posavskoj donijelo je olakšanje u obitelji uhićenih, među branitelje i građane te županije.

Svoje zadovoljstvo među prvima iskazao je Marijan Klaić, predsjednik Vlade Županije posavske kojem je tu vijest telefonom priopćio veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio.

- Osoba koja nam se prva javila o puštanju iz pritvora naših branitelja i zapovjednika je gospodin Del Vechio. Bio nam je cijelo ovo vrijeme  poveznica s pritvorenicima i prva osoba koja ih je tamo obišla i ohrabrila- kazao je u izjavi za Fenu premijer Klaić.

Dodao je  kako je Županijska Vlada  cijelo vrijeme bila u koordinaciji s Udrugama Domovinskog rata i budno  pratila  sva dogđanja ali i poduzimala konkretne korake sukladno sa zakonom.

- Oformili smo Koordinacijsko tijelo za pomoć i suradnju s obiteljima osumničenih. Udruga Hvidra Županije posavske otvorila je i podračun na koji se mogu uplatiti sredstva za pravnu pomoć braniteljima. Sretni smo sto su branitelji pušteni iz pritvora i siguran sam da će dokazati svoju nevinost- ustvrdio je premijer Klaić.

Istaknuo je kako nisu  vodili napadački rat, već da su se  na ovom području čitavo vrijeme branili i obranili.

- Obrana je bila čista. Ovdje nije bilo masovnih grobnica i zločina, pa zar zbog svega toga trebaju odgovarati naši zapovjednici i svi mi branitelji - zaključio je  premijer Klaić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije