predizborna aktivnost

Veleposlanstvo Austrije: Odluku o Erdoganovom skupu u Sarajevu trebalo bi kritički preispitati

erdogan
12.05.2018.
u 08:40

U jednoj multietničkoj i multireligijskoj zemlji, kao što je BiH, aktivnosti koje djeluju razdvajajuće u pogledu jedinstva zemlje, kao i vršenje utjecaja iz inozemstva koje nije uvijek korisno, treba kritički preispitati, priopćeno je iz austrijskog Veleposlanstva

Veleposlanstvo Austrije u BiH bi kritički preispitalo najavljenu predizbornu aktivnost turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana u Sarajevu, a Veleposlanstvo Njemačke nije se željelo izjašnjavati o tom pitanju.

Stav Veleposlanstva Austrije u BiH je da to smiju li političari neke druge države ili ne voditi izbornu kampanju u nekoj državi podliježe suverenoj odluci te države i podsjećaju kako Austrija nije dala dozvolu turskom predsjedniku da vodi izbornu kampanju u toj zemlji.

“Kao ni brojne druge države članice Europske unije, ni Austrija nije dozvolila turskom predsjedniku da vodi izbornu kampanju u Austriji. U jednoj multietničkoj i multireligijskoj zemlji, kao što je Bosna i Hercegovina, aktivnosti koje djeluju razdvajajuće u pogledu jedinstva zemlje, kao i vršenje utjecaja iz inozemstva koje nije uvijek korisno, treba kritički preispitati. Ovo naročito vrijedi za osobe i države za koje se ne može reći da su u skladu s europskim vrijednostima”, priopćeno je za Klix.ba iz austrijskog Veleposlanstva u BiH.ž

Iz Veleposlanstva Njemačke u BiH su kazali da se ne izjašnjavaju o posjetima i javnim nastupima stranih državnih čelnika i predsjednika vlada u Bosni i Hercegovini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?