Dalić razgovarao sa Songom

Velika kineska korporacija želi ulagati u vjetropark Ivovik na području HB županije

25.06.2016.
u 07:00

U zgradi Vlade Hercegbosanske županije u Livnu jučer je održan sastanak predsjednika Vlade Draška Dalića sa zamjenikom predsjednika kineske korporacije Guodian Gao Songom i njegovim suradnicima te Ekremom Nanićem, dipl. ing., projektnim direktorom u poduzeću VE Ivovik, d.o.o. iz Sarajeva, te predstavnicima općina Livno i Tomislavgrad.

Potencijalni investitori

Tema sastanka bila je moguće investiranje ove velike kineske korporacije u vjetropark Ivovik. Na temelju ranije urađenog projekta u VP Ivovik predviđene su 42 turbine po 2 MW od kojih se 2/3 nalaze na području tomislavgradske, a jedna trećina na području livanjske općine.

Potencijalne investitore iz Kine zanimale su mnoge praktične stvari iz zakonske regulative, broj godina na koji se izdaje koncesija, tržište, uvoz opreme i sveukupni potencijali na području Hercegbosanske županije.

Cjelovitu informaciju o prirodnim potencijalima županije, kao i o nastojanjima i mogućnostima ulaganja investicija na ovim prostorima pružio je sudionicima sastanka predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Draško Dalić.

Uz ostalo, rekao je kako su ovi prostori udaljeni blizu pedesetak kilometara od Europske unije te da područje Hercegbosanske županije raspolaže velikim šumskim bogatstvom, značajnim zemljišnim površinama i turističkim potencijalima. On je ovom prilikom naglasio veliku otvorenost za investiranje u Hercegbosanskoj županiji i pomoć u svim domenama zainteresiranim ulagačima.

Prirodni resursi

Projektni direktor VE Ivovik d.o.o. Ekrem Nanić zbog detaljnog informiranja o ovom projektu na Ivoviku, dostavit će kompletnu dokumentaciju predstavnicima kineske korporacije Guodian koja se bavi prirodnim resursima. U sljedećih desetak dana ova kineska korporacija trebala bi zauzeti stav glede projekta na Ivoviku, zaključeno je na jučerašnjem sastanku održanom u zgradi Vlade Hercegbosanske županije. Predsjednik Vlade HB županije Dalić istaknuo je konstantnu otvorenost Vlade Hercegbosanske županije za suradnju sa svim zainteresiranim ulagačima na područje Hercegbosanske županije, kao i s kineskom korporacijom Guodian, bez obzira na to hoće li ući u realizaciju VE Ivovik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije