sjednica

Vlada FBiH pregledala liste lijekova

vlada
03.12.2015.
u 16:00

Vlada FBiH danas je na sjednici u Mostaru izmijenila i dopunila Odluku o Listi lijekova obaveznog zdravstvenog osiguranja FBiH i Odluku o Listi lijekova u bolničkoj zdravstvenoj zaštiti FBiH.

Lista lijekova obaveznog zdravstvenog osiguranja, kako je obrazloženo, revidirana je jer je procijenjena potreba da u liječenju pojedinih bolesti bude omogućen novi doktrinarni pristupi kojim se preporučuje uvođenje i novih generacija generičkih lijekova, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH. Revidirana lista je generička, odnosno ne sadrži zaštićene proizvođačke nazive lijekova, te će donijeti korist ukupnom zdravstvenom sustavu, kako s medicinskog, tako i s farmakoekonomskog aspekta. 

Procjena očekivanih ušteda, uz primjenu revidirane federalne liste lijekova, iznosi između 10 i 12 posto. Obaveza je županija da, blagovremeno s federalnom, usklade županijske liste lijekova, te time ostvare očekivane uštede u ovoj oblasti i na županijskoj razini. Drugu odluku, o izmjeni i dopuni Odluke o Listi lijekova u bolničkoj zdravstvenoj zaštiti, Vlada Federacije BiH je donijela cijeneći podnijete zahtjeve proizvođača lijekova, kao i potrebe pacijenata.

Županije su obavezne da u roku od 60 dana s ovom odlukom usuglase županijske bolničke liste lijekova

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije