posjeta

Vlada u radnom posjetu Jablanici i Konjicu

asadas
29.03.2017.
u 16:05

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije boravi danas u radnom posjetu općinama Jablanica i Konjic, gdje je održala 45. sjednicu na kojoj su, pored članova Vlade, bili nazočni i Ibro Halilović, predsjednik Općinskog vijeća i Emir Bubalo, načelnik Općine Konjic.

Pored upoznavanja s aktualnim događanjima i problemima općina, Vlada je usvojila više odluka, među kojima: Odluku o utvrđivanju javnog interesa za rekonstruiranje regionalne ceste R-437, Ostrožac-Fojnica, lokalitet Glodnica, Odluku o davanju suglasnosti za formiranje Športsko- ribolovnog saveza HNŽ, Odluku o usvajanju Plana prometa naftnih derivata za 2017.  godinu na području HNŽ, te Odluku o davanju suglasnosti Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne skrbi za pokretanje postupka javne nabave za provedbu proljetne faze obveznog preventivnog sustavnog deratiziranja na području HNŽ za 2017. godinu.

Također, usvojena je Informacija o realiziranju prometa naftnih derivata za 2016.  godinu te Informacija o realiziranju elektroenergetske bilance za 2016. godinu i Plana proizvodnje i potrošnje električne energije za 2017. godinu na području HNŽ.

Tijekom radnog posjeta, Vlada je obišla objekte obnovljene u sklopu Projekta energetske učinkovitosti -  Dom zdravlja Jablanica i Srednja škola Konjic.

Izražavajući zadovoljstvo današnjim posjetom, predsjednik Herceg u izjavi za medije istaknuo je kako je do sada kroz Projekt energetske učinkovitosti u HNŽ obnovljeno sedam objekata i to šest škola i Dom zdravlja u Jablanici, za što je Vlada ukupno izdvojila više od 5 milijuna KM.

„Za obnovu Doma zdravlja u Jablanici, kojeg smo posjetili u pratnji načelnika Salema Dedića i menadžmenta Doma, utrošeno je oko 300.00,00 KM. No, uvjerili smo se na licu mjesta o značajnom poboljšanju kvalitete toga objekata, koji je sada funkcionalnije i ugodnije mjesto boravka za pacijente i djelatnike. Također, osigurali smo ne samo energetske nego i ekonomske uštede jer ćemo uz istu ili poboljšanu kvalitetu energetskih usluga trošiti manje javnih sredstava“, kazao je, nakon posjeta Domu zdravlja Jablanica, predsjednik Herceg.

Boraveći u Konjicu, članovi Vlade obišli su zgradu Srednje škole za čiju je obnovu utrošeno oko 850.000,00 KM, čime će, pored stvaranja znatno ugodnijeg ambijenta za učenike i prosvjetne djelatnike, na godišnjoj razini biti ostvarene uštede od 185.000,00 KM.

„Ovakva investiranja dio su ukupne obrazovne politike Vlade kojoj sam na čelu. Naime, Vlada pored niza poduzetih mjera u različitim oblastima, poduzima posebne mjere kako bi unaprijedila sustav obrazovanja i našim učenicima, studentima i prosvjetnim djelatnicima osigurala primjerenije uvjete za učenje i rad“, kazao je predsjednik Herceg u obraćanju tijekom posjeta SŠ Konjic, dodavši i to kako Vlada nastavlja Projekt energetske učinkovitosti, te se  uskoro očekuje potpisivanje ugovora o realiziranju projekata energetske obnove još četiri škole za što će iz Proračuna HNŽ biti izdvojeno dva milijuna maraka.

„Također, očekujem kako će se pozitivno riješiti i naš zahtjev za obnovu još pet objekata čime bismo učinili značajan korak u našim nastojanjima da u što skorije vrijeme obnovimo sve javne objekte u našoj županiji“, zaključio je predsjednik Herceg.

Tijekom posjeta Službi za civilnu zaštitu i vatrogastvo Konjic, članovi Vlade upoznali su se s njezinim djelovanjem, te suradnjom s Upravom za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ. Tom je prigodom Adnan Faladžić, ministar financija HNŽ predstavniku Službe uručio ključeve putničkog terenskog vozila kojega je Ministarstvo, uz suglasnost Vlade, doniralo za potrebe Službe.

Članovi Vlade su, također, bili nazočni na prezentiranju projekata obuke i zapošljavanja, koje je  Razvojna agencije „Prvi korak“ u Konjicu realizirala zahvaljujući sufinanciranju iz Proračuna HNŽ. Na prezentiranju je bila nazočna i Helena Lončar, direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Na kraju posjeta, Vlada je obišla objekt D-0 ARK, koji je danas mjesto susreta umjetnika iz BiH i šire, te predstavlja izuzetan turistički potencijal Općine Konjic.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije