sastanak u Mostaru

Vučić i Vujanović o odnosima Srbije i Crne Gore

vucic i vujanovic
03.04.2017.
u 21:02

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je u ponedjeljak u Mostaru kako se narodi i zemlje u jugoistočnoj Europi trebaju okrenuti ekonomiji i međusobnoj suradnji.

- Mi možemo biti glavna mašina razvoja Europske unije. Ovdje će biti daleko veći rast nego u Europskoj uniji. To ne znači da smo bogatiji, ali ako imate toliki rast onda nitko to ne može ignorirati - izjavio je Vučić prije susreta s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem.

Premijer Srbije i novoizabrani predsjednik te države smatra kako su ljudi u regiji siti svađa i rasprava te da su spremni okrenuti se budućnosti, odnosno unaprjeđenju gospodarstava kroz suradnju i zajedničko tržište.

Što se tiče odnosa s Crnom Gorom, Vučić je ocijenio kako su odnosi dviju zemalja dobri, ali da mogu biti i bolji.

- Trebamo razgovarati o infrastrukturnom povezivanju. Imamo različitih ponuda za izgradnju autocesta i ovakvi sajmovi su izvrsna prilika da se priča o takvim poslovima zato bih htio zahvaliti našim domaćinima - izjavio je Vučić.

Vujanović je čestito Vučiću na "jasnoj i čistoj" pobjedi na predsjedničkim izborima u Srbiji, poručivši kako će on u Crnoj Gori imati pravog i istinskog partnera.

- Želim mu da doprinosi dobru Srbije i svih njenih građana te da nastavi politiku koju je vodio kao premijer, kako bi pridonio stabilnosti i prijateljstvu regije. Kada su u pitanju naši bilateralni odnosi, uvjeren sam da je ekonomija naša najveća šansa i da postoji mnogo zajedničkih projekata na kojima možemo zajednički raditi - kazao je Vujanović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije