srbijanski predsjednik

Vučić: Srbija spremna sudjelovati u razmjeni optužnica za ratne zločine s BiH

Aleksandar Vučić
20.09.2021.
u 18:51

Srbija je spremna sudjelovati u procesu transparentne razmjene svih optužnica za ratne zločine i informacija o istragama između BiH i Srbije, rekao je u ponedjeljak srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić. 

Vučić je to rekao u razgovoru s glavnim tužiteljem Mehanizma za međunarodne kaznene sudove u Den Haagu (MICT) Sergeom Brammertzom, s kojim je, kako je priopćeno iz Vučićeva ureda, razgovarao o suradnji MICT i Srbije, regionalnoj pravosudnoj suradnji u postupcima za ratne zločine i primjeni nacionalne strategije za kažnjavanje ratnih zločina.

Suradnju Srbije s uredom tužitelja MICT-a Vučić je ocijenio kao zadovoljavajuću, a s Brammertzom je razgovarao o mogućnostima unapređenja regionalne suradnje u pogledu optužnica za ratne zločine, kako bi se 26 godina poslije rata i na taj način pridonijelo pomirenju u regiji, prenosi Hina. 

Srbija je spremna sudjelovati u procesu razmjene optužnica za ratne zločine, poručio je Vučić, istaknuvši želju da "glavni tužitelj u tome pomogne", navedeno je u priopćenju.

Premda se u priopćenju ne spominje izravno razlog sastanka Vučić-Bramertz, njihov susret uslijedio je poslije nedavnog uhićenja u Srbiji bosanskohercegovačkog državljanina Edina Vranja, kojega se tereti za ratne zločine nad Srbima u istočnoj Bosni, a izazvalo je prijepore na relaciji Beograd-Sarajevo.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije