OPASNOST

Zbog straha od terora Crna Gora protjerala vehabije

ISIL vehabija
ilustracija
24.07.2015.
u 10:58

Prema policijskom izvješću, u mjestu Smokovac tijekom rutinske kontrole vozila novosadskih registarskih oznaka zaustavljena su dvojica vehabija iz Novog Pazara

Zbog straha od mogućih terorističkih napada crnogorska policija protjerala je četiri vehabije sa svoga teritorija.

Prema policijskom izvješću, u mjestu Smokovac tijekom rutinske kontrole vozila novosadskih registarskih oznaka zaustavljena su dvojica vehabija iz Novog Pazara. Nakon pretrage vozila oni su privedeni u podgorički Centar sigurnosti, gdje je utvrđeno da nisu imali osobne dokumente, kao ni prijavljen boravak. Nakon zadržavanja od 48 sati protjerani su. Isto je bilo s dvojicom vehabija iz BiH.

Identitet protjeranih vehabija nije priopćen, ali je potvrđeno iz MUP-ada su nad njima provedene sigurnosne provjere, nakon čega su napustili Crnu Goru. Inače, prema podacima tajnih službi, u Crnoj Gori se nalazi najmanje 100 do 120 vehabija. Agencija za nacionalnu sigurnost ima podatke da vehabije primaju znatnu financijsku pomoć preko islamskih humanitarnih organizacija. Podaci tajnih službi pokazuju da su vehabije u Crnoj Gori podijeljene u više skupina.

>> Teror u Zvorniku samo je epizoda dugačkog serijala

>> Dodik ne vjeruje Sarajevu pa traži pomoć Beograda

Komentara 1

PI
pinichi
11:38 24.07.2015.

Udri bagru čim god stigneš.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije