PRIMIJENITE

Znanstvenici poručili: Ovo biste trebali napraviti nakon svake svađe

Thinkstock
14.10.2018.
u 20:26

Nekima je potreban mir i samoća, neki ne prestaju pričati dok se ne usuglase oko rješenja, a neki se nakon rasprave jednostavno - zagrle.

Prepirke i svađe, posebice s onima koje volite, ostavljaju itekako gorak okus kojeg se želite riješiti što prije. Kako bi se što prije vratili u ravnotežu, ljudi različito reagiraju. Nekima je potreban mir i samoća, neki ne prestaju pričati dok se ne usuglase oko rješenja, a neki se nakon rasprave jednostavno - zagrle.

Upravo ta izmjena nježnosti ono je što bismo trebali napraviti nakon svake svađe, smatraju znanstvenici koji su proveli istraživanje na Sveučilištu Carnegie Mellon u Pennsylvaniji kako bi istražili utjecaj zagrljaja nakon svađe na osobe različitih temperamenata.

Voditelj istraživanja dr. Michael Murphy, okupio je 404 sudionika, a rezultate istraživanja, koji su pokazali da se osobe koje se nakon svađe zagrle, osjećaju znatno bolje, objavio je u časopisu Plos One.

Dodiri, zagrljaji i sl imaju itekako pozitivan učinak na ljudsko raspoloženje pa je stoga zagrljaj itekako dobar izbor nakon svađe ako se želite prije osjećati bolje.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije