DOBRO JE ZNATI

Znate li kako pravilno očistiti peglu? Bez muke i oštećenja!

pegla
shutterstock
08.03.2024.
u 09:53

Peglu ne treba zanemarivati kada je riječ o čišćenju, a evo kako ćete to obaviti bez muke

Obično možete čistiti glačalo jednom ili dvaput godišnje, pod uvjetom da slijedite preporuke proizvođača. Kada vaše glačalo više ne klizi glatko, ili vidite talog na podnici za glačanje, morat ćete naučiti i kako očistiti dno glačala.

Sintetičke tkanine, ljepila i škrob mogu se zalijepiti za podlogu za glačanje, a toplina ih zapeče u ostatke koje je teško ukloniti. Ako vaše glačalo ne ispušta paru kako bi trebalo ili ostavlja zahrđale mrlje na vašoj odjeći, otvori za paru su možda začepljeni. To znači da morate naučiti kako očistiti peglu iznutra, piše Good Housekeeping. 

Evo što vam je potrebno za čišćenje pegle octom:

  • čačkalica
  • stara četkica za zube
  • destilirani bijeli ocat
  • destilirana voda
  • upijajuća krpa ili ručnik

Započnite s hladnim glačalom isključenim iz struje na ručniku. Pomiješajte pola šalice destiliranog bijelog octa i pola šalice destilirane vode i ulijte u glačalo. Provjerite ima li u otvorima za paru bijelih ostataka ili drugih nakupina i očistite ih čačkalicom ili četkicom za zube umočenom u ocat.

Uključite glačalo, postavite ga na paru i pričekajte oko pet minuta. Pritisnite gumb za paru i držite ga 30 sekundi ili dok para ne ispuše. Ponovite ovaj posljednji postupak pet puta. Isključite peglu iz struje i pustite da se ohladi. Ispustite preostalu vodu i ocat. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije