NOVE PRIJETNJE

Zukan Helez: Dok sam ja ministar, neće biti isplate za općine ZHŽ-a

'zukan helez3 copy'
Foto: ''
11.03.2014.
u 09:20

Sazvao je jučer press konferenciju kako bi poručio da isplate braniteljskih invalidnina u četiri općine Zapadnohercegovačke županije neće biti sve dok je on ministar ako tamo ne prestane, kako je kazao, opstrukcija procesa revizije proračunskih korisnika

Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata Zukan Helez nastavlja svoj rat s hrvatskm ratnim stradalnicima i nekolicinom preostalih hrvatskih dužnosnika u ovom ministarstvu.

Sazvao je jučer press konferenciju kako bi poručio da isplate braniteljskih invalidnina u četiri općine Zapadnohercegovačke županije neće biti sve dok je on ministar ako tamo ne prestane, kako je kazao, opstrukcija procesa revizije proračunskih korisnika.

Prijave protiv Hrvata

Obrušio se i na nekolicinu djelatnika svog ministarstva, a posebno najviše na pozicioniranog Hrvata, pomoćnika ministra Martina Frančeševića. Zbog nezakonitosti u dodjeli braniteljskih prava, kaže Helez, pokrenute su kaznene prijave protiv Frančeševića, Dragana Majstorovića i Fadila Imamovića još 2008. godine, ali još nema traženih odgovora tužiteljstava ni drugih pravosudnih instanci. Helez ističe da će s obitelji iseliti iz BiH dođe li do reakcije protiv njega prije nego budu odgovarali “kriminalci krivi za stotine milijuna KM”. U nastojanjima da pravdu istjera na čistac, kaže, ima više deklarativnu nego temeljnu podršku federalne Vlade.

Sporni dio revizije odnosi se na općine Ljubuški, Grude, Posušje i Široki Brijeg, gdje su pripadnici braniteljskih udruga zakovali službene prostorije. Prozvani pomoćnik ministra Martin Frančešević kaže da su pripadnici braniteljskih udruga postupili sasvim ispravno.

- Helez je prije nekoliko mjeseci nelegalno oduzeo pečate u ovim uredima u Hercegovini i građani sada ne mogu ostvariti svoja prava na potvrde i druge dokumente. Kakva je onda svrha tih ureda ako ne mogu biti servis građana. Jesu li ti uredi tu zbog Zukana Heleza, pita se Frančešević.

Zabrana ulaska

Njemu je i dalje zabranjen ulazak u prostorije Ministarstva, a dobio je i odluku o “preventivnoj suspenziji“, koju Helez pravda podnesenom kaznenom prijavom.

- Ako je princip da se ljudima protiv kojih je podnesena kaznena prijava izriče preventivna suspenzija, onda neka Helez donese odluku o suspenziji sebe i cijelog ministarstva, jer i on i njegovi suradnici imaju pregršt kaznenih prijava, a saslušavani su i u tužiteljstvu. Ako je principijelan, neka suspendira sve.

Zašto nije donio rješenje o mojoj suspenziji prije dvije, tri godine, a ne sad. Razlog nije pravne prirode i nije to kaznena prijava. Helez je najobičniji lažov.

Razlozi za suspenziju i zabranu ulaska je činjenica da sam mu se usprotivio i da ću mu se uvijek usprotiviti zbog brojnih nezakonitosti u procesu revizije - kaže Frančešević.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Izdajnik
Izdajnik
17:49 11.03.2014.

Pa ovih lažnih ima više nego pravih..sve potvrde neko im je potpisao najvise iz 2004 pa dalje Tomislavgrad je čuven ner svi su dobili najmanje 50% a Helez..nevolim gaa ako je skidao da napuni budžet..a jeste..krivu Drinu niko neispravi ovl je zemlja lopova neradnika ja tebi kume ti meni žalosno

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije