ratni zločin

Vojislav Šešelj: Tužitelji nisu dokazali ništa

Seselj
ICTY
15.03.2012.
u 13:00

Meni je važno da s vama okončam posao i sve prepustim sudu povijesti koji će suditi i vama i meni, mudruje Šešelj u Haagu.

BEOGRAD - Tužiteljstvo s lažnim svjedocima ništa nije postiglo što bi dokazalo moju eventualnu krivnju i odgovornost. Ono je tim lažnim svjedocima samo doprinijelo da se dodatno u provaliju surva bilo kakav pravni, politički i moralni integrit Haaškog tribunala - rekao je Vojislav Šešelj u nastavku iznošenja završne riječi na postupku koji se u Haagu vodi protiv njega zbog ratnih zločina počinjenih u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, javlja agencija Tanjug.

Prema njegovom, ovaj postupak se razlikuje od drugih pred Haaškim tribunalom po tome što je "manipulacija lažnim svjedocima došla maksimalno do izražaja". Za tužitelja Mathiasa Marcussena i njegov tim, Šešelj kaže da se "ponašaju kao da su ratovali po afričkim zemljama" i tužiteljeve "završne riječi prepune su preliminarnih iskaza lažnih svjedoka, a tužiteljstvo se ponaša kao da ti svjedoci nikada nisu povukli te iskaze i kao da nije bilo unakrsnog ispitivanja".

- Meni je važno da s vama okončam posao i sve prepustim sudu povijesti koji će suditi i vama i meni - mudruje Šešelj.

Haaški tribunal je optužnicu protiv Šešelja podignuo u siječnju 2003., suđenje je počelo u studenom 2007., a tužiteljii su za njega tražili kaznu od 28 godina zatvora, tvrdeći u završnoj riječi prošlog tjedna kako je optuženi kriv po svih devet točka optužnice za ratne zločine u Hrvatskoj, BiH i Vojvodini.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?