Boji se izručenja

Vučurević pobjegao kada je doznao da će ga izručiti Hrvatskoj

\'vucurevic\'
Arhiva VL
12.09.2011.
u 12:39

Za sada nije poznato da li je Vučurević u Trebinju angažirao odvjetnika

BEOGRAD - Božidar Vučurević kojega Hrvatska traži zbog granatiranja Dubrovnika 1991. , a koji je pobjegao iz Srbije gdje je čekao rješenje o ekstradiciji Hrvatskoj i BiH, danas je medijima priznao kako je pobjegao kada je doznao kako će biti izručen Hrvatskoj.

- Trebao sam biti izručen Hrvatskoj. Nisam pobjegao, nego otišao kući. U srbijanskim zatvorima sam bio zarobljenik, a zarobljenik ima pravo spašavati se – rekao je jutros Vučurević, prenosi beogradski Blic.

Za sada nije poznato da li je Vučurević u Trebinju angažirao odvjetnika, a njegovi branitelji iz Srbije, Vladimir Božović i Svetozar Vujačić ranije su rekli kako je Vučurević prebjegao u BiH kako bi izbjegao izručenje Hrvatkoj, jer, kako su naveli, ne vjeruje da će tamo imati fer i pravično suđenje. Vučurevića nitko od dužnosnika Okružnog suda u Trebinju jutros nije htio primiti.

- Na portirnici suda su mi rekli da me ne mogu primit i neka dođem u četvrtak, za kada su mi zakazali termin - kaže Vučurević dodajući kako će na sutrašnjoj konferenciji za tisak navesti više detalja o načinu na koji je prešao državnu granicu i došao u Trebinje, te o postupanju pravosudnih organa u Srbiji prema njemu tijekom ekstradicijskog postupka.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

KO
kolovoz
20:50 12.09.2011.

ma covjece dodji da te hrvatska pravomocno abolira -oslobodi pa ti zaista nisi nista kriv -i sam to znas --zar ne

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije