Spektakl na Nou Campu

Wenger: Barca je velika, ali sudac je krivac!

'The referee shows a red card to Arsenal\'s Dutch forward Robin van Persie during their Champions League round of 16, 2nd leg football match FC Barcelona vs Arsenal on March 8, 2011 at Camp Nou stadiu
'LLUIS GENE'
09.03.2011.
u 08:56

Robin Van Persie jurio je desnom stranom, loptu je primio u zaleđu što je sudac Busacca označio, no Nizozemac je loptu jako odapeo prema golu. Švicarac mu je prišao i pokazao drugi žuti karton, što je automatski značilo i isključenje.

– To što je učinio sudac doista je smiješno. Recite mi kako sam mogao čuti zvižduk na prepunom stadionu. To je direktno utjecalo na ishod utakmice i ovo je sramota – rekao je nakon dvoboja Robin Van Persie.

I to će ostati detalj o kojem će se najviše pričati. Naime, sudac je postupio prema pravilima igre, sankcionirao je napucavanje lopte nakon zvižduka. No, ostaje pitanje je li u tom trenutku ipak bio prestrog. Naime, da nije isključio Nizozemca, ne bi mu to nitko jako uzeo za zlo. A s obzirom na dotad viđeno, da su snage ostale izjednačene, Barcelona bi puno teže pronašla put u četvrtfinale.

– Nema dvojbe da je Barcelona najveća nogometna momčad, da je i sada igrala sjajno, ali ja sam siguran da mi ovu utakmicu ne bismo izgubili da nam nije isključen nogometaš. Ovaj sudac je tom odlukom pokazao da nikada nije igrao ozbiljan nogomet – žestio se Arsene Wenger.

Messi opet briljantan

To je sjena na devedeset minuta koje dijelimo na vrlo dobro prvo i fantastično drugo poluvrijeme. Messi je u trećoj minuti nadoknade prvog dijela matirao Almuniju nakon proigravanja Inieste, njegova sombrera i voleja. U nastavku se čekao drugi Barcin gol, ali Nou Camp je zanijemio. Nasri se dugo mučio da izbori korner, to je izveo, a Busquets je glavom loptu pospremio iza svog Valdesa. Autogol koji je vratio Arsenal u život. A onda je uslijedio spomenuti trenutak isključenja, a nakon toga Barcelona je s igračem više poletjela. Xavi, nakon najljepše akcije, a vrlo brzo i Messi, nakon opravdano dosuđenog kaznenog udarca, ispisali su konačnih 3:1. Imao je danski div Bendtner veliku priliku u 86. minuti, ali bio je nespretan i to je značilo kraj za topnike.

Bez obzira na sve, Barca je još jednom zadivila sve koji vole nogomet. Bila je to potpuna dominacija i u trenucima kad su momčadi brojčano bile jednake, pogotovo s igračem više. No, Arsenal se jednostavno nije mogao oduprijeti. Ovakvoj družini Josepa Guardiole to jednostavno u današnjem nogometu ne može nitko.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije