Obnova prometnice

Za 1350 metara duge dionice ceste u Rasnu 250.000 maraka

rasno
Tomislav Miličević
07.05.2010.
u 14:25

Projekt još nije u potpunosti financijski zaokružen, pa se očekuje pomoć institucija, kao i pojedinih poduzeća

Nakon što je dugo vremena bila jedva prohodna, jer je ogromne rupe bilo gotovo nemoguće zaobići, napokon je započela rekonstrukcija ceste u širokobriješkom selu Rasno. Dionica duga 1350 metara, od skretišta na Polugrni (cesta Široki Brijeg - Međugorje) do čvorišta gdje se razdvajaju ceste za, narodski zvano, gornje i donje Rasno, bit će proširena i asfaltirana, tako da će se promet nesmetano odvijati u dva prometna traka, što dosad nije bio slučaj. Projekt izgradnje ceste započeo je zahvaljujući inicijalnim sredstvima same Mjesne zajednice Rasno te tvrtke Feal, a u cijeli projekt uključila se Općina Široki Brijeg.

Kako kaže predsjednik Mjesne zajednice Marinko Musa Ćurdo, ukupna vrijednost projekta je oko 250.000 maraka. No, ukupan iznos još nije do kraja zaokružen, pa se, objasnio je Ćurdo, još očekuje pomoć i od županije, ali i pojedinih gospodarskih subjekata, posebice onih čiji vlasnici vuku korijene iz Rasna.

- Zasad je osigurano oko 170.000 maraka, naveo je Ćurdo te zahvalio svima koji su izdvojili novčana sredstva, posebice mještanima, koji su dugo putovali razrušenom cestom, na strpljenju. Sama cesta, osim što služi mještanima Rasna i okolnih sela, značajna je i za mnoge koji žele prikratiti putovanje između Širokog Brijega i Ljubuškog. Načelnik Širokog Brijega Miro Kraljević istaknuo je kako će Općina projekt pomoći sukladno svojim mogućnostima. Konkretan iznos zasad nije mogao navesti.

Kraljević je također izrazio nadu da će u dogledno vrijeme biti asfaltirana i dionica ceste koja iz Rasna vodi prema Smokinjama, koja je u izrazito lošem stanju. Radove na cesti u Rasnu izvodi tvrtka Putevi Grude, a prema predviđenoj dinamici, očekuje se da će cjelokupan projekt biti gotov za otprilike dva mjeseca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?