Tragedija

Zadnjeg dana škole na izletištu pao u rijeku Savu i utopio se

Nesretni slučaj
15.06.2012.
u 09:46

Prethodno je s vršnjacima došao na izletište kako bi se družili, to je već postala svojevrsna tradicija generacije

Amar Muranjković (15), učenik devetog razreda Pete osnovne škole u Brčkom, utopio se u rijeci Savi. Igrajući se s vršnjacima na gradskom izletištu Ficibajer u Brčkom, slučajno se okliznuo te pao u vodu i utopio se. Prema tvrdnjama očevidaca, jedan od njegovih vršnjaka je uskočio za njim, ali ga nije uspio zadržati na površini.

Riječ je o nesretnom slučaju, ali se točne okolnosti još utvrđuju. Samo 40 minuta kasnije, tijelo dječaka pronašli su ronioci RK “Nemo”, samo desetak metara dalje od mjesta utapanja, kaže glasnogovornik Halid Emkić. Dječak je prethodno s vršnjacima došao na izletište kako bi se družili zadnjeg dana škole. To je već postala svojevrsna tradicija generacije, iako u organizaciji nije uključena sama škola. On se s nekoliko učenika popeo na platformu, koja se nalazi na rijeci, gdje su neko vrijeme sjedili i pričali.

- S obzirom da nije znao plivati, upozoravali su ga da ne skače u rijeku. Ne znamo što se točno dogodilo, jer se Amar u jednom trenutku okliznuo i upao te ubrzo potonuo. U vodu je uskočio i jedan nazočni nastavnik i njegova kolegica, ali opet uzalud, priča mještanka Fabra Muranjković, čija se unuka u sporno vrijeme također nalazila na izletištu.

- Moja unuka još plače i potpuno je utučena. U vrijeme nesreće sjedila je u blizini s drugaricama, koje su također ostale u šoku. Amar je živio s majkom Suanom u Brčkom, ali nitko ne zna što se dogodilo s njegovim ocem. Amarova majka je teško bolesna, a vijest o smrti sina potpuno ju je uništila. Osim Amara, Suana ima i kćer Eminu, koja je udana i živi u Brčkom. Strašna tragedija!, zaključuje mještanka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije