akcija List

Zaštitar ulovljen u čak 159. akciji protiv narkomanije

Droga
16.10.2013.
u 09:18

Gruđanin osumnjičen za uzgajanje i prodaju marihuane u Ljubuškom i prijeti mu od jedne do pet godina zatvora

U okviru akcije kodnog imena “List”, inspektori PU Ljubuški su u posljednje vrijeme došli do operativnih saznanja da Križan Šimić (34) iz grudskih Sovića posjeduje, te drži u unajmljenoj garsonijeri u Ljubuškom, veću količinu opojne droge marihuane o čemu je izvješćeno Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu, koje ga je sinoć, nakon 24 satnog zadržavanja i saslušanja, pustilo da se brani sa slobode. Naime, osumnjičeni priznaje da je vlasnik pronađene ‘trave’, ali pri tome ističe da ju je uzgajao za osobnu uporabu.

‘Šibicario’

S druge strane, policija mu spočitava da je drogu kao ‘samostrijelac’ prodavao po gramu u šibicama i za to naplaćivao između 20 i 25 KM. Inače, zaštitar je ranije bio samo evidentiran zbog tučnjava. - Temeljem naredbe Općinskog suda u Ljubuškom, inspektori su preksinoć izvršili pretragu unajmljenog stana koji se nalazi u stambenoj zgradi u Ulici Jurja Dalmatinca. Prilikom pretrage stana pronađena je veća količina zeljaste biljne tvari koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu.

Uz izdanu potvrdu pronađena zeljasta tvar oduzeta je od 34-godišnjaka, a izvršenim vaganjem utvrđeno je da neto masa pronađene zeljaste tvari iznosi 3191,56 gr. K. Š. (34) je lišen slobode i priveden u službene prostorije PU Ljubuški gdje je nad njim izvršena kriminalistička obrada kojom je utvrđeno postojanje osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za što je zapriječeno od jedne do 5 godina zatvora. Inače, za 3 kg marihuane trenutno se u maloprodaji, na ilegalnom narkotržištu, može dobiti do 12.000 KM, stoji u izvješću MUP-a. Povodom akcije “List” policijski ravnatelj Zoran Galić izjavio je kako je borba protiv zloraba droga jedan od njegovih prioriteta.

Pohvale ravnatelja

“Otkako sam stupio na dužnost policijskog ravnatelja ovo je 159. zapljena opojnih droga, što je pokazatelj da u toj borbi itekako imamo uspjeha”, dodao je ravnatelj Galić te podsjetio na uspješnu akciju PU Ljubuški iz siječnja, kada je u mjestu Vitina pronađen laboratorij za uzgoj indijske konoplje. “U posljednje vrijeme PU Ljubuški bilježi dobre rezultate, posebice u oblasti borbe protiv zloupotreba opojnih droga, na čemu odajem javno priznanje ovoj upravi”, na kraju je dodao ravnatelj Galić, te je policajcima uključenima u ovu akciju čestitao na uspješno obavljenom poslu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?