PRIJAVA

Zbog šverca mrtvaca (!?)kazna od 200 do 1500 maraka

Granica
24.07.2012.
u 09:55

Granična policija prekršajno prijavila Antu Grizelja (32) iz Gorice kod Gruda

Granična policija BiH podnijela je prekršajnu prijavu protiv Ante Grizelja (32) iz Gorice kod Gruda zbog sumnje da je 30. lipnja nezakonito prevezao tijelo svog pokojnog oca Mije Grizelja (58) koji je umro u moru u blizini obale kod Makarske. Sanela Dujković, glasnogovonica GP BiH, kaže da je prijavljen zbog povrede Zakona o graničnoj kontroli BiH.

- Svaka osoba je dužna policijskom službeniku GPBiH pojasniti sve okolnosti vezane za ispunjavanje uvjeta za prelazak državne granice, što ovdje nije učinjeno. Policajcima nisu predate ni isprave potrebne za prijevoz posmrtnih ostataka preko granice i zbog toga je protiv njega podnesena prekršajna prijava, za što se može izreći novčana kazna u iznosu od 200 do 1.500 maraka, rekla je Dujković. Kako su pojasnili iz GP BiH, a imajući u vidu loše osvjetljenje na prijelazu, graničari nisu mogli uočiti da se radi o preminuloj osobi i dozvolili su ulazak u BiH. Budući da je riječ o osobama koje žive u pograničnom području, da svakodnevno prelaze granicu i da su poznati većini policajaca, osobito osumnjičeni koji radi u obližnjem grillu, oni iz humanih razloga (tvrdio je da je ocu pozlilo,nap.a.) vozilo nisu zadržavali niti su posumnjali da se radi o preminuloj osobi. U cijeloj situaciji sin je na prijevaru i suprotno svim moralnim načelima iskoristio nesretan slučaj i područje u kojem živi. Zanimljivo je da Ante kazneno neće odgovarati ni u Hrvatskoj, jer je tamošnja policija utvrdila da tu nema elemenata kaznenog djela.

- Policija je sprovela istragu oko čitavog slučaja i utvrđeno je da tu nema kaznene odgovornosti. Sve je zapravo u nadležnosti sanitarne inspekcije u Makarskoj, jer je počinjen prekršaj iz njihove nadležnosti. Odnosno, obitelj je bila dužna prijevoz tijela prijavi inspekciji, ali to nisu učinili, pojasnila je glasnogovonica PU Splitko-dalmatinske županije Željka Radošević.

Podsjetimo, mrtvac se nalazio na stražnjem sjedištu “golfa 2”, a prethodno je pokojniku na glavu stavljen šešir i naočale, čime su zavarane dvije granične kontrole.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije