Nepravomoćno

Zbog ubojstva susjeda, deset godina zatvora

Branko
13.10.2012.
u 10:39

Sukob izbio među susjedima pa je došlo do krvavog obračuna

Županijski sud u Sarajevu jučer je izrekao presudu od deset godina zatvora Branku Kovačeviću (63) zbog ubojstva Mustafe Gujića (51), 20. siječnja ove godine u naselju Alipašino Polje. Ubojstvo je počinjeno u stubištu zgrade na Trgu ZAVNOBiH na broju 15, tako što je okrivljeni Kovačević, nakon verbalnog sukoba, iz svog stana uzeo kuhinjski nož i zabio ga susjedu u grudi. Jasenko Ružić je isključio mogućnost da se u ovom slučaju radilo o ubojstvu na mah.

Olakotne okolnosti

Prilikom odmjeravanja visine kazne, a zaprijećena je ona od pet do 20 godina zatvora, Sud je imao u vidu olakšavajuće okolnosti - njegovo ponašanje te činjenicu da ranije nije osuđivan. Kovačević je kazao da na ovom trgu živi od 1979. te da Gujića poznaje otkad se doselio 2009. Rekao je da ga je tri puta sreo te da je s njim imao probleme. Nakon što je rekao da mu je prvi put opsovao majku četničku, prisutni u sudnici glasno su negodovali te se čuo komentar da je to laž. Sudac Ružić ih je upozorio da moraju biti mirni te je suđenje nastavljeno.

Ravno u srce

Kovačević je kazao da mu je Gujić, drugi put kad su se sreli, zabranio pjevati u haustoru i ispred vrata njegovog stana. Govoreći o danu kada je ubio Gujića, Kovačević je ustvrdio da ga je tada u zgradi, kada je on išao prema svom stanu, upratio na stubištu te verbalno i fizični napao. Šta mu je tom prilikom Gujić rekao, Kovačević se nije mogao sjetiti. - Osjetio sam da mi je iza leđa, sustigao me je i počeo udarati šakama. Uspio sam se izvući i utrčao u svoj stan - kazao je Kovačević istaknuvši da je i tada imao osjećaj da ga Gujić prati te je uzeo kuhinjski nož kojim je ubo svog susjeda u srce. Na pretresu je saslušan i svjedok obrane Miroslav Jenjić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije