Preživio napad

Aljaska: Djevojka udarila medvjeda šakom u njušku i spasila svog psa

američki crni medvjed
Reuters
01.09.2011.
u 12:01

Crni je medvjed šapama stisnuo psa i grizao ga za vrat. Vlasnica jazavčara istrčala je u dvorište i u panici udarila divlju životinju.

Zahvaljujući svojoj 22-godišnjoj vlasnici Brooke Collins, jazavčar Fudge još je živ. Hrabra djevojka spasila je psa od napada crnog medvjeda na Aljaski i to tako što je divlju životinju šakom udarila u glavu, odnosno točno u njušku, donosi Reuters.

Medvjed je, naime, došao u njihov gradić Juneau i napao četveronožnog ljubimca. Stisnuo ga je šapama i grizao za vrat.
– Vidjela sam jednom kako medvjed jede lososa, a kada sam vidjela da je zgrabio mog psa, zaprepastila sam se. Vrištala sam, a vrištao je i pas. Dotrčala sam do njega i jednostavno udarila medvjeda šakom ravno u njušku i on ga je pustio – ispričala je Brooke događaj od nedjelje.

Dodala je da je nakon toga njezin dečko uplašio medvjeda koji je potom pobjegao.

Djevojka je ispričala i da su stanovnici njezina rodnog grada naviknuti na medvjede i znaju kako se ponašati kada su oni u blizini. Međutim, te je večeri svome psu iznijela hranu u dvorište prije nego što je pogledala je li vani sigurno. Ubuduće će, kaže, svog ljubimca držati u kući. 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?