Mostar

Građani sami osigurali sredstva za novi park

rudnik
Stojan Lasić
15.03.2012.
u 09:38

Većina tvrtki, koje rade u naselju Rudnik, pomoći će akciju koju su pokrenuli građani. Ovo je dokaz kako nisu potrebna velika financijska sredstva kada postoji volja građana

Jučer su u mostarskom naselju Rudnik počeli radovi na izgradnji parka. Inicijativu za uređenje ove površine su pokrenuli sami građani ovoga dijela Mostara, a prethodno su uklonjene stare gume, koje su bile odlagane na ovoj lokaciji. - Smatrali smo kako su gume na ovoj lokaciji bile svojevrsna ekološka bomba za cijeli grad jer nekoliko puta je malo nedostajalo da dođe do požara na ovoj lokaciji - kazali su nam sugovornici.

Nalazi inspekcije

Nadležne inspekcije su izdale naloge prema kojima su gume morale biti uklonjene i napokon su stvoreni uvjeti za početak ovih radova - rekli su nam naši sugovornici. Dodali su kako projekt uglavnom financiraju privatne tvrtke, koje rade u ovom dijelu Mostara, te kako je poslano oko 30 zahtjeva za donacije i već su počele pristizati pozitivne reakcije i pozitivni odgovori na poslane zahtjeve. - Očekujemo kako će zemljani radovi uskoro biti završeni. Nakon toga je planirano da se zasadi zelena površina, postavit ćemo nekoliko klupa, kanti za otpad i očekujemo kako ćemo uspjeti ovo pretvoriti u jednu pristojnu lokaciju, gdje će se djeca moći igrati, a stariji građani odmoriti u hladovini okolnih stabala - poručuju građani naselja Rudnik. Inače, ovo je jedna od rijetkih akcija građana u Mostaru, koji su odlučili sami poraditi na uređenju okoline u kojoj žive.

Planirani projekti

Gradska uprava Mostara je nedavno dala pozitivne signale na nekoliko projekata u ovom dijelu Mostara, a s njima će Rudnik dobiti jedan novi izgled. Planirana je izgradnja novog nogostupa u ovom naselju, koji je posljednjih desetak godina uništen tijekom radova JP-a, u središtu naselja je planirana izgradnja trga. Također, Ulica Milana Šufflaya trebala bi dobiti zaštiti zid uz obalu Neretve koja je već nekoliko puta plavila ovaj dio grada. - Kroz pregovore s gradskim vlastima i vijećnicima obećano nam je kako će se osigurati sredstva za ove projekte, te kako će Grad konačno početi bolje skrbiti za ovaj dio Mostara. Radi se o jednom od najvećih naselja u Mostaru i ovi građani svakako zaslužuju više pozornosti od lokalnih vlasti. Sredstva za ove projekte nisu velika i svakako ne bi trebala predstavljati problem za gradsku administraciju - zaključili su naši sugovornici poručivši da se nadaju skorom usvajanju proračuna, što bi značilo i početak novih projekata u naselju Rudnik u Mostaru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?